IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовите индекси в САЩ се затрудняват да запишат ръстове*

Доларовият индекс се понижава с около 0,4% на фона на поскъпване на суровинните валути

18:05 | 26.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници в четвъртък, а индексите изпитват затруднения да запишат трети пореден ден ръстове, съобщава CNBC.

В сутрешната търговия и трите основни измерителя записаха спадове, като финансовите компании в широкия S&P 500 се представяха най-зле, а акциите на Apple отчетоха около половин процент понижение.

Технологичният гигант и инвестиционната банка Goldman Sachs натежават най-много на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average.

Американският лек суров петрол WTI изпитва затруднения да се задържи над психологическата граница от 50 долара, след като достигна най-високата си стойност от началото на октомври. Към 17:40 часа българско време WTI се търгува със 0,18% спад до 49,47 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,22% до 49,63 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,16% до 1 225,75 долара за тройунция.

Доларовият индекс се понижава с около 0,4% на фона на поскъпване на суровинните валути. Едно евро се обменя за 1,1197 долара, а курсът на йената е 109,57 йени за долар.

В сферата на макроикономиката поръчките на трайни стоки в САЩ скачат с 3,4% през април, показват данни на Министерството на търговията. Капиталовите стоки извън сферата на отбраната и с изключение на самолетите се понижават с 0,8 трети пореден месец, като този показател се счита за лакмус на плановете за бизнес разходи.

Подадените молби за помощи при безработица се понижават до сезонно изгладени 268 000 през седмицата, приключил на 20 май.

По-късно един от управителите на Фед Джеръм Пауъл, който е член на комисията по парична политика, ще има изявление, а председалят Джанет Йелън ще има реч в петък при получаване на награда в Харвард.

Доходността по двегодишните държавни облигации се понижава леко до 0,89%, а тази по 10-годишните държавни ценни книжа е около 1,85%.

Председателят на Фед за Сейнт Луис Джеймс Булард заяви в четвъртък, че затегнатите условия на пазара на труда в САЩ може да стимулират ръста на инфлацията.

* Информацията е актуална към 17:40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още