IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Бейнър: Липсва сериозен напредък в преговорите за фискалната пропаст

Демократите да погледнат по-сериозно на съкращаването на разходите, ако искат споразумение за избягване на фискалната пропаст, препоръчва републиканският лидер

20:51 | 29.11.12 г.
Джон Бейнър: Липсва сериозен напредък в преговорите за фискалната пропаст

През последните 2 седмици не бе постигнат „никакъв съществен напредък“ в преговорите между администрацията на американския президент Барак Обама и представители от мнозинството на Републиканската партия в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ за избягване на фискалната пропаст, заяви представителят на долната камара в законодателния орган Джон Бейнър, цитиран от MarketWatch.

Изявлението му, дошло след преговори с министъра на финансите на страната Тимъти Гайтнър, стресна нервния американски фондов пазар, като основните индекси дори преминаха за кратко на негативна територия.

Бейнър призова представителите на Демократическата партия „да погледнат по-сериозно“ на съкращаването на разходите, ако искат да бъде постигнато споразумение за избягване на автоматичното влизане на определени съкращения в сила и премахване на част от данъчните облекчения от 1 януари 2013 г.

Той обаче подчерта, че не отбягва обсъжданията за фискалната пропаст.

По думите му срещата му с Гайтнър е била „откровена и директна“. Министърът на финансите  трябваше днес а представи на лидерите на Конгреса и Сената вариантът на администрацията на Обама за избягване на фискалната пропаст.

На преговорите Бейнър е заел твърда позиция по отношение на ново повишаване на тавана на вътрешния дълг. Очаква се без споразумение за повишаването му таванът да бъде достигнат в началото на 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още