IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп набра необходимия брой делегати, за да получи номинация

Републиканците вече започват да свикват с идеята милиардерът да представлява партията в битката за Белия дом

18:22 | 26.05.16 г.
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Доналд Тръмп вече има необходимия брой делегати, за да бъде официално номиниран за кандидат за президент на Републиканската партия, изчислява АР. Според данните на агенцията милиардерът е спечелил 1 238 делегати, а за да бъде номиниран са му необходими 1 237 гласа.

Новината не е особено изненадваща, посочва от своя страна USA Today. Изданието припомня, че Доналд Тръмп спечели вота в Индиана и това отказа двама от претендентите му - сенатора от Тексас Тед Круз и губернатора на Охайо Джон Кейсик, от надпреварата.

Част от делегатите ще подкрепят Тръмп по задължение, допълва АР. Други обаче наистина харесват бизнесмена и смятат, че макар и новак в политиката, той е истински лидер. Притеснения обаче будят невъздържаният език на Тръмп и държането му. 

Доналд Тръмп започна трудно кампанията си. През февруари загуби гласуването в Айова, изоставайки от Круз и едва задминавайки Марко Рубио на второто място. В следващите месеци обаче милиардерът напредна и отказа своите съпреници за номинацията.

Сега представителите на Републиканската партия започват да свикват с идеята Доналъд Тръмп да се бори с кандидата на Демократите за Белия дом, допълват медиите в САЩ.

Милиардерът финансира сам голяма част от разходите по кампанията си досега, което също изглежда привлекателно в очите на неговите съпартийци. Към края на април разходите на Тръмп са били към 57 млн. долара, от които най-малко 43 млн. долара собствени средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още