IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones отстъпва от рекорда си в началото на сесията*

Нямам да се учудя да отчетем консолидация на пазара и след това да станем свидетели на известно ускоряване, коментира анализатор

17:50 | 12.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Dow Jones отстъпва от рекорда си в началото на сесията*

Фондовите пазари в САЩ започват сесията във вторник с понижения, като инвеститорите си вземат глътка въздух ден след новия рекорд, който постигна Dow Jones Industrial Average в края на сесията в понеделник.

Широкият индекс S&P 500 губи 0,07% до 1 770,66 пункта. Dow Jones Industrial Average e надолу с 0,02% до 15 779,32 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite отстъпва с 0,02% до 3 919,16 пункта.

Водещите индекси Dow и S&P 500 достигнаха рекордни стойности в последните седмици, след като Федералният резерв на САЩ изненада пазарите през септември и запази размера на паричните си стимули. По-добрите от очакваното данни за американската икономика от миналата седмица повишиха обаче опасенията на инвеститорите, че централната банка може да започне поетапно ограничаване на покупките си на активи през декември.

"Нямам да се учудя да отчетем консолидация на пазара и след това да станем свидетели на известно ускоряване", заяви Том Лий, главен анализатор за САЩ в JPMorgan. "Може да има лек натиск до края на годината, като S&P вероятно ще се смъкне обратно към 1 700 пункта", добави още той.

Ричард Фишър, президент на Федералната резервна банка в Далас, заяви пред CNBC във вторник, че програмата за стимулиране не може да продължи вечно.

"Ние променихме и повлияхме на пазарите... Пазарите обаче трябва да имат предвид, че тази програма не може да продължи вечно", заяви Фишер по време на своя реч в Мелбърн, Австралия.

Националната федерация на независимия бизнес съобщи във вторник, че доверието на малкия бизнес се е понижило през миналия месец, тъй като компаниите са отразили негативите от временното блокиране на щатската администрация.

Акциите на News Corp поевтиняват с 2,47%, след като издателят на Wall Street Journal публикува спад на приходите от реклама за третото тримесечие.

Пазарните участници очакват тримесечните финансови отчети на MBIAPotbelly и Babcock and Wilcox, които ще бъдат публикувани след затварянето на търговията.

Американският долар губи позиции спрямо основните конкурентни валути, но поскъпва спрямо йената. Доходността по 10-годишните щатски облигации пък се покачва до ниво от 2,77%.

* Данните са актуални към 17:40 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 12.11.13 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още