IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones успя да продължи рекордната си серия

Със силен финален спринт Wall Street успя да изтрие загубите и да затвори седмицата на зелена територия

23:30 | 24.02.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street успяха да преобърнат настроенията, властващи през цялата сесия, и финишираха на зелена територия. Dow Jones записва рекордна стойност за 11-та поредна сесия, а S&P 500 за втори пореден ден е на рекорден връх, въпреки серията от разпродажби.

Пазарите се подготвят за речта на новия американски президент Доналд Тръмп пред Конгреса през следващата седмица, пише CNBC. Очакванията са, че той ще обясни повече подробности около идеята за намаляване на данъци и премахване на регулации за бизнеса.

Повишението за Dow Jones е с минималните 0,05%, или 11 пункта до 20 821,76 пункта. Подкрепа на индекса днес оказа търговията с акции на Wal-Mart, чиято цена се повиши с 1,51% до 72,39 долара за брой. Индексът на сините чипове затваря седмицата с ръст от над 1%.

За S&P 500 ръстът днес е с 0,15% до рекордните 2 367,34 пункта. Спрямо края на миналата седмица стойността на широкия индекс се увеличава с 0,7%, изчислява Market Watch.

На търговията на Wall Street натежа представянето на веригата магазини J.C Penney. Акциите на компанията поевтиняха с почти 6% до 6,46 долара за брой, след като съобщи, че ще затвори 140 свои магазина. Акциите на HP пък загубиха 7% от стойността си. Приходите на компанията не успяха да отговорят на очакванията на пазара.

Технологичният Nasdaq докосва нов рекорд. Технологичният индекс отчете ръст от 0,17% до 5 845,31 пункта, което е увеличение от 0,1 на сто за седмицата. Nasdaq повишава своята стойност за пета поредна седмица.

Петролът записа слаб седмичен ръст, но последната сесия за седмицата приключи със спадове, пише Market Watch. Причината е нов ръст в броя на петролните платформи в САЩ. Лекият суров петрол загуби 0,8% от цената си и затвори при 53,99 долара за барел. Европейският Brent поевтиня с 1% до 55,99 долара за барел.

На валутните пазари щатският долар отчита леко отстъпление спрямо водещите световни валути.За седмицата обаче доларът записва повишения. В петък едно евро се разменя за 1,0561 долара спрямо 1,0583 долара в четвъртък.

Цената на златото записа четвърта поредна седмица с ръст. Ценният метал затвори търговията при 1 258,30 долара за трой унция, което е ръст от 0,6 на сто. Спрямо миналия петък златото поскъпва с 1,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още