IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow скочи със 165 пункта до нов рекорд

Американските фондови борси бяха подкрепени от очаквания за данъчна реформа в САЩ и добри корпоративни отчети

23:39 | 20.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските фондови борси затвориха с повишения в петък, след като Сенатът предприе стъпка към реализиранне на данъчна реформа в САЩ, предаде CNBC.

Акциите на General Electric постигнаха успешно завръщане към ръст на цената след 6-процентен спад, което подкрепи основните индекси. Някои инвеститори са на мнение, че най-лошите времена за конгломерата са отминали, въпреки че той отчете слаби резултати в петък и понижи прогнозата си за годината.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се повиши с 165,59 пункта до 23 328,63 пункта, отбелязвайки рекорди в рамката на сесията и при нейното затваряне. Акциите на Boeing и Goldman Sachs поскъпнаха с по около 2% и бяха начело по ръст на цената. Цената на книжата на JPMorgan Chase пък достигна исторически връх, покачвайки се с 1,4 на сто.

Широкият индекс S&P 500 също записа рекорди, напредвайки с 0,5% до 2 575,21 пункта при затварянето на сесията. Най-успешно се представи секторът на финансовите компании, който се покачи с 1,2 на сто.

PayPal беше сред "отличниците" от състава на индекса, след като акциите му поскъпнаха с 5,5% в резултат на по-добрите от очакванията тримесечни резултати.

Технологичният индекс Nasdaq composite се повиши с 0,4% до 6 629,05 пункта, също отбелязвайки рекорд по време на сесията.

За седмицата Dow, S&P и Nasdaq записват повишения от съответно 2%, 0,9% и 0,35%. Освен това Dow за първи път мина над границата от 23 хил. пункта тази седмица.

Седмично представяне на индексите

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още