IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовите пазари в САЩ отварят със слаби понижения*

Инвеститорите са разочаровани от ревизираните данни за ръста на БВП на САЩ през последното тримесечие на 2014 г.

18:17 | 27.02.15 г.
Фондовите пазари в САЩ отварят със слаби понижения*

Основните индекси на американските фондови пазари започват последната търговска сесия за месеца със слаби изменения на стойностите си. Търговията е под влияние на ревизираните данни за ръста на икономиката на САЩ, както и на слабото поскъпване на петрола.

По-рано днес търговското министерство в страната съобщи, че през четвъртото тримесечие на 2014 година брутният вътрешен продукт се е увеличил с 2,2%. Според предишната оценка обаче ръстът беше в рамките на 2,6 на сто.

„Очаквам спокоен ден на пазарите, данните за БВП леко разочароваха и пазарите отговориха подобаващо“, коментира анализаторът Джак Албин от BMO Private Bank, цитиран от CNBC.

Движението на основните индекси на щатските фондови пазари е разнопосочно в началото на сесията. Единствено S&P 500 е на зелена територия, но ръстът е с нищожните 0,03% до стойност от 2 111,29 пункта.

За Dow Jones изменението е в рамките на 0,1% в посока надолу до ниво от 18 196,21 пункта.

Nasdaq започва сесията със стойност от 4 985,32 пункта, което е намаление от 0,05 на сто спрямо края на търговския ден в четвъртък.

Coca Cola се нареди сред големите печеливши в състава на Dow Jones. Компанията съобщи, че планира да пласира най-голямата емисия облигации в евро в историята на САЩ и това веднага се отрази на търговията с книжата й. Акциите на Coca Cola се търгуват в момента при цена от 42,93 долара за брой, или повишение от 1,11%.

На обратния полюс обаче е представянето на Boeing. Акциите на компанията поевтиняват с 0,13% до цена от 151,53 долара за брой.

Лекият суров петрол поскъпва с 2,3% в началото на търговията. Цената му на пода на New York Mercantile Exchange е малко над 49 долара за барел. Европейският Brent се търгува за около 61 долара за барел.

* Информацията е актуална към 17:50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още