IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: Фондовият пазар в САЩ би бил надценен без завършена данъчна реформа

енергийните компании и фирмите в сферата на комуналните услуги ще извлекат най-много полза от по-нисък корпоративен данък

21:33 | 16.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американският фондов пазар биха били надценени, ако правителството на довърши данъчната реформа, коментира Дейвид Костин от Goldman Sachs, цитиран от CNBC.

„Макар че очакваме умерения отскок на възвръщаемостта при S&P 500 да продължи през 2017 г., значително увеличение на печалбите през 2018 г. би изисквало попътен вятър от страна на политиката“, казва Костин, който е главен стратег за фондовия пазар в САЩ в Goldman Sachs.

От началото на годината акциите в САЩ се представят добре. Индексът S&P 500 се повиши с 14,3% отчасти заради силния ръст на корпоративните печалби, солидните фундаментални фактори и надеждите за данъчни реформи. Сегашното предложение за данъчна реформа, включва понижаване на корпоративния данък до 20%.

Костин посочва обаче, че S&P в момента се търгува по-добре от 88% от историческите оценки по редица метрики. Той очаква скромно свиване предвид вече високите стойности на индекса и очакваното затягане на паричната политика от страна на Федералния резерв на САЩ.

Централната банка очаква средната лихва да е 2,1% до края на 2018 г., а сега нивото е 1,25%. Според Костин обаче тези насрещни ветрове може да се компенсират от евентуално понижение на корпоративния данък.

По думите му енергийните компании и фирмите в сферата на комуналните услуги ще извлекат най-много полза от по-нисък корпоративен данък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още