IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HSBC може да бъде глобена с още 1 млрд. долара?

Британската банка може да плати сумата заради манипулиране на форекс пазара и продажбата на продукти за защита на дългове в САЩ

10:17 | 24.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
HSBC може да бъде глобена с още 1 млрд. долара?

HSBC Holdings е заделила още 550 млн. долара, за да покрие потенциалните глоби заради предполагаемото манипулиране на валутните пазари, съобщава агенция Ройтерс.

Банката също така предупреди, че може да бъде глобена с други 500 млн. долара, за да компенсира американските потребители, на които е продавала продукти за защита на дългове. 

В годишния си доклад HSBC съобщи, че е платила обезщетения на някои свои американски клиенти във връзка със защита на дългове и други продукти, предлагани през май 2012 г.

Тя заяви, че допълнителни средства за този случай „може да са в обсега между нула и 500 млн. долара“.

През ноември 2014 г. HSBC плати 611 млн. долара на властите в САЩ и Великобритания. Тя беше една от шест банки, обвинение в манипулиране на валутните пазари.

Властите в САЩ, Великобритания и други страни все още разследват случая и банката е отделила 550 млн. долара в края на декември, пише в нейния годишен доклад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още