IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street минаха в отстъпление

Анализатори очакват инвеститорите да започнат да теглят печалби на фона на добрите икономически данни и за да изпреварят затягането на паричната политика на Фед

23:17 | 12.11.13 г. 2
Индексите на Wall Street минаха в отстъпление

Със спадове на индексите приключи сесията на Wall Street, след като корпоративните резултати и подобрението на икономиката съдействат за засилването на спекулациите, че Федералният резерв на САЩ ще започне да оттегля стимулите си за икономиката, предаде Bloomberg.

Dow Jones отстъпи с 0,2% до 15 751 пункта, S&P 500 изтри 0,22% до 1 768 пункта, а Nasdaq единствен отбеляза минимално повишение от 0,01% до 3 920 пункта.

Общо 8 от 10-те индустриални групи в състава на S&P 500 записаха спадове в днешната сесия. Финансовите акции и енергийните компании пропаднаха с около процент.

Акциите на News Corp. поевтиняха с 1,2%, след като компанията обяви по-лоши от очакваното финансови резултати. Пазарната оценка на Liberty Global Plc се сви с 1,7 на сто, а на Dean Foods – с 8 на сто, след като компанията понижи очакванията си за печалбата за цялата година.

“Докладът за заетостта– само това може да отложи предстоящото затягане на паричната политика, което може да се очаква още през декември. Още повече, че отдавна излизат все повече коментари, че Фед обсъжда такъв вариант”, коментира пред информационната агенция Джеймс Поулсън, главен инвестиционен стратег в Wells Capital Management.

“Дискусия за затягането на паричната политика вероятно ще има на срещата следващия месец”, коментира и председателят на Фед в Атланта Денис Локарт.

Миналата седмица статистиката показа, че икономиката на САЩ се е разширила повече от очакваното през третото тримесечие. Последните данни за заетостта също сочат, че темповете на наемане на персонал и разкриването на нови работни места са се засилили през октомври.

Според анализатори много от инвеститорите ще започнат още отсега да теглят печалби от пазарите на фона на добрите данни, а и за да изпреварят евентуална буря около предполагаемото затягане на паричната политика на Фед.

“Ако сте постигнали добра възвръщаемост, какво още да очаквате през тази година? Има достатъчно основания да се смята, че не си заслужава да се поема риск и да се очакват значително по-високи нива над постигнатите”, коментира Иън Смит от KCG Europe Ltd. в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Pitashtia
преди 10 години
Не могат да си го позволят, защото дефлацията ще задръсти веднага икономиката.Има сериозен дефлационен натиск поради несъответствие на доходите на производителността и високата безработица. Купувайте злато и акции когато поевтиняват и няма да сбъркате, защото тази схема в един момент ще рухне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Затварянето на Уол Стриит ще спаси света! Всички банкери,финансисти и икономисти да садят картофи и пшеница! Да гледат овце и крави! И света ще стане по-добро място за живеене!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още