IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan Chase отново е най-голямата инвестиционна банка по приходи

Goldman Sachs и Bank of America Merrill Lynch са реализирали най-много приходи от консултантска дейност за тримесечието

17:53 | 18.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
JPMorgan Chase отново е най-голямата инвестиционна банка по приходи

С приходи от 5,9 млрд. долара за първото тримесечие проучване отново определи JPMorgan Chase & Co. като най-голямата инвестиционна банка, пише Ройтерс.

Като повторение на миналогодишните резултати щатската банка задмина конкурентите си Goldman Sachs, Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch и Citi, които си поделиха второто място, съдейки по резултатите от изследването на анализаторската компания Coalition.

Morgan Stanley е шеста, а Barclays и Credit Suisse се класираха заедно седми.

Coalition, която предоставя данни само за приходите на най-големите трезори в категории като търговия с акции и консултантски услуги, разкрива, че приходите на JPMorgan от инвестиционна дейност са спаднали с почти 15% през първото тримесечие от 6,9 млрд. долара през същия период на предходната година.

Приходите от търговия на повечето инвестиционни банки се свиха през последните години на фона на ниските лихвени проценти и по-строгите регулации, изискващи от тях да държат повече капитал, което стопи и печалбите им.

В резултат на това редица банки съкращават операциите и служителите си. През май Barclays съобщи, че освобождава 7 хил. работници от своя инвестиционен отдел.

По данни на Coalition приходите на JPMorgan от търговията с финансови инструменти, суровини и валути са за 3,2 млрд. долара през първото тримесечие на 2014 г. Това обаче е с една трета по-малко от миналогодишните първи три месеца. Все пак резултатът задържа JPMorgan в предните позиции на Coalition по отношение на приходите от този тип търговия, редом с Deutsche Bank и Citi.

Също така щатският кредитор е първи по приходи от търговия с акции. Със своите 1,4 млрд. долара се конкурира успешно с Morgan Stanley.

Goldman Sachs и Bank of America Merrill Lynch са реализирали най-много приходи от консултантска дейност. Двете банки са спечелили около 1,5 млрд. долара от оказване на консултантски услуги по сливания и придобивания и други.

Като цяло Coalition следи представянето на 10-те най-големи инвестиционни банки в света - Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley и UBS. Компанията формира класацията си на база публична информация относно резултатите на банките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още