IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калифорния отново обяви фискална тревога

Предложение на новоизбрания губернатор на щата предвижда съкращаване на дупката в бюджета с 12,5 млрд. долара

20:58 | 21.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Калифорния отново обяви фискална тревога

Губернаторът на Калифорния Джери Браун обяви фискална тревога в най-населения американски щат, в опит да накара законодателите да вземат мерки за справяне с бюджетния дефицит, който достигна 25,4 млрд. долара, съобщава CNBC.

Обявената от демократа Браун тревога, следва сходна декларация от декември на бившия губернатор на щата, републиканецът Арнолд Шварценегер.

Демократите, които контролират местния сенат незачетоха декларацията на Шварценегер с мотива, че ще работят по бюджета на Калифорния с Браун.

Браун, който пое управлението на щата по-рано този месец, представи план за балансиране на бюджета чрез съкращаване на разходите и увеличаване на местните данъци. Предложението, което гласоподавателите трябва да одобрят на референдум, ще намали дупката в бюджета с 12,5 млрд. долара.

Браун иска планът да бъде приет до март. За да прокара предложението Браун се нуждае от гласовете и на няколко републиканци, но за момента такава подкрепа не е сигурна.

Браун е на 72 години и е бил губернатор на Калифорния за два мандата от 1975 до 1983 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още