IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров: САЩ няма да ударят КНДР, защото Пхенян има ядрено оръжие

ООН трябва да намали бюрокрацията, за да подобри ефективността си, смята руският външен министър

14:19 | 24.09.17 г. 15
Автор - снимка
Създател
<p>
	Сергей Лавров. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Сергей Лавров. Снимка: Архив Ройтерс

САЩ няма да ударят Северна Корея, защото Пхенян разполага с ядрено оръжие, което може да използва в отговор. Този коментар направи руският външен министър Сергей Лавров в интервю за НТВ. Според него във Вашингтон не просто подозират, а със сигурност знаят, че страната има ядрено оръжие, пише ТАСС.

"Американците удариха Ирак, защото имаха 100% сигурна информация, че там не е останало никакво оръжие за масово унищожение", смята още руският външен министър.

В своето интервю Лавров критикува и ефективността на действията на ООН и посочи, че организацията трябва да намали бюрокрацията.

Коментарите на руския външен министър са на фона на продължаващо напрежение между КНДР и САЩ. Американски военни самолети прелетяха в близост до бреговете на Северна Корея, а от Пентагона заявиха, че това е"демонстрация", която да покаже, че с военни действия може да бъде ликвидирана каквато и да е заплаха.

В същото време севернокорейският външен министър заяви по време на Общото събрание на ООН, че американският президент Доналд Тръмп е направил неизбежно "посещението" на севернокорейски ракети на цялата територия на САЩ.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова КНДР да изпълни резолюциите на Съвета за сигурност на организацията, за да бъде намалено напрежението в региона.

През последните месеци Пхенян извърши серия от успешни изпитания на балистични ракети. Последната прелетя над японския остров Хокайдо. В отговор Западът засили санкциите срещу Северна Корея.

Към ограниченията се присъедини и Китай и намали доставките на нефтопродукти към Пхенян. Мярката ще влезе в сила от 1 октомври 2017 година. Пекин смята и да спре да купува текстилни изделия от Северна Корея, допълва още ТАСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

15
rate up comment 2 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
"Бай Стоян" да каже колко милиарда ще похарчат за американско оръжие Южна Корея , покарай тая пушилка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 6 години
Масовата пропаганда е, че С. Корея току що са излязли от каменната ера. Фалирали комунисти и т.н. Факт е обаче, че САЩ ако бяха толкова яки, колкото се показват по филмите, можеха досега или да му спретнат убийство или як бунт за да го линчува народа му или директно да нахлуят и да ги изринат (с лошото име на С. Корея никой не би се противил на това) обаче не го правят?! Защо? Имат изгода от това положение или просто С. Корея не е това, с което ни пълнят информационния поток и е в състояние да стресне дори САЩ. Бай Стоян Хамериканеца може да ни светне, що аджеба САЩ вече не са сринали тези пещерняци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 3
0pk
преди 6 години
И като не сме видели убаво от тях, браво на америте че ги разпердушиниха?!? С такава логика, не трябва да се сърдим ако утре нас ни разпердушини някой, щото убаво от нас не е видял :DКато цяло на международната арена доминира тоя с най-големите шамари, то така си е и в природата нали. И когато някой дребен му пречи си изяжда "шамарите". Така е било и така ще бъде дето се вика. Но мен ме дразни най-вече лицемерието и двойните им стандарти на редица западни страни начело със САЩ-а. Не да излязат пред ООН и да кажат - Кадафи ни пречи да дишаме, щото подкопава доверието в долара и смятаме да му видим сметката без значение дали сте съгласни или не. И да действат. Те от 10 кладенеца вода ще мъкнат за да си прикрият користните цели. А защо? Някой още вярва ли, че те наистина демокрация и мир ще донесат премахвайки нечии режим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 17
Стоян Петров
преди 6 години
Стовенчо ще наричаш интимния си приятел, за теб съм господин Петров. Разбрахме ли се, тролейче?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 14 rate down comment 7
majnata
преди 6 години
"Вие връзки в кортекса правите ли?"Не Стовенчо , в "кортекса" не правим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 6 години
Вие връзки в кортекса правите ли? Ами как ще ми обясните редовното облитане на "китайските" острови в Южнокитайско море. Американските разузнавателни самолети преминават директно над новонасипаните китайски територии. Е, и?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 22 rate down comment 11
majnata
преди 6 години
Щото утре иде и нашият ред ...май не стопляш .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 15
bgMan
преди 6 години
Щом като е било умрело кучето що ревахте като го колеха?Ние като българи какво хубаво сме видели от Югославия, Либия, Афганистан, Ирак, че да заставаме на тяхна страна? По-скоро точно обратното е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 29 rate down comment 9
majnata
преди 6 години
Америкосите вадят нож само на умрело куче...Югославия, Либия, Афганистан, Ирак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 19
Стоян Петров
преди 6 години
Виж сега, страни като С Корея, Иран и Русия са пример за другите. Те са пример за назидание. Америкосите плашат опърничавите държави или слушате и папкате или мизерствате като тия дауншифтери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още