IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Песимистично начало на Wall Street*

Инвеститорите остават предпазливи на фона на перспективите за ограничаване на монетарните стимули на Фед

17:33 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Песимистично начало на Wall Street*

Американските фондови пазари отвориха с понижения в сряда на фона на нарастващите очаквания, че Федералният резерв ще ограничи мащабната си програма за изкупуване на активи още преди края на календарната 2013 г.

В началото на сесията на Wall Street индексът на сините чипове Dow Jones отстъпва с 90,91 пункта, или 0,59 на сто, до 15 427,83 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 губи 11,82 пункта, или 0,70 на сто, достигайки до 1 685,55 пункта, докато технологично ориентираният Nasdaq Composite се смъква с 28,13 пункта, или 0,77%, до 3 637,64 пункта.

Инвеститорите остават предпазливи в пазарните си ходове, след като вчера председателят на подразделението на Фед в Чикаго Чарлз Евънс не изключи възможността американската централна банка да намали мащабната си 85-милиардна месечна програма за изкупуване на активи още по време на заседанието си през септември.

Изявлението на Евънс дойде, след като в понеделник колегата му от звеното на Фед в Далас Ричард Фишър заяви, че централните банкери са "все по-близо до режим на ограничаване на покупките".

Листнатите на борсата в Ню Йорк акции на Toyota Motor Corp. отстъпват с 1,3 на сто на фона на информацията, че автомобилният производител ще се яви в съда по обвинение за неочаквано ускорение при един от неговите автомобили, което е предизвикало смъртен случай.

Книжата на Boeing губят 1,1%, след като регулатор отхвърли подадена от конкурента Airbus жалба за заблуждаваща реклама oт страна на американската компания. По думите на представителите на Airbus чрез маркетингов трик Boeing е насърчавал ценово предимство на своя 747-8 jumbo над A380.

Пазарната капитализация на Walt Disney се смъква с 2,8%, въпреки че американскaта развлекателна компания обяви лек ръст на печалбите си за приключилото на 30-ти юни тримесечие.

В посока нагоре вървят акциите на Time Warner, които поскъпват с 2,4% след чувствителния ръст на печалбите на компанията за второто тримесечие.

По-късно през деня пазарните участници са в очакване на финансовите отчети за приключилото на 30-ти юни тримесечие на Ralph Lauren, AOL, Holly Frontier, Wendy's, Devon Energy, Marsh & McClennan, Duke Energy и Carlyle Group.

* Данните са актуални към 17:15 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още