IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордите на Wall Street продължават

Търговията е слаба, но достатъчна S&P и Dow Jones да успеят да запишат нови рекордни стойности

20:09 | 24.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Рекордите на Wall Street продължават

Данните за по-голям ръст от очакваното на поръчките на дълготрайни стоки и позитивните новини за развитието на имотния пазар в САЩ доведоха до оживление на борсите отвъд Океана.

Обемите обаче не са големи, а сесията беше съкратена заради Рождество Христово. Утре, на Коледа, борсите в САЩ ще останат затворени.

Dow Jones постигна пети пореден ден с рекордна стойност – 16 357,29 пункта или увеличение от 0,39%. За 49-ти път индексът подобрява рекордна стойност за тази година, изчисли Market Watch.

Рекордите обаче не свършват дотук - за 43-ти път през тази година и S&P успя да подобри върховата си стойност. Индексът достигна до ниво от 1 833,29 пункта. 

Увеличението за Nasdaq е най-слабо - с 0,2% до ниво от 4 155,42 пункта. За индекса това не е исторически рекорд, но е най-високата стойност за последните 13 години. 

Сред големите печеливши днес е Tesla. Акциите на автомобилната компания поскъпнаха с 6,5%, след като съобщи, че Националната транспортна администрация е потвърдила рейтинга за безопасност на седана Model S. Търговията се извършваше на ниво от 153 долара за брой.

Продължава поскъпването на акциите на Twitter. В понеделник книжата поскъпнаха със 7,6%, докато днес увеличението е в рамките на над 8 на сто до цена от почти 70 долара за брой. Анализаторът Джо Бел от Schaeffer`s Investment коментира, че причината за това е потенциалът, който компанията крие, по отношение на бързия ръст на приходите, пише Market Watch.

Истински бум записа Supernus Pharmaceuticals. Медикамент на фармацевтичната компания беше одобрено от Федералната агенция по храните и лекарствата и това доведе до поскъпване на акциите й с почти 14% до цена от малко над 8 долара за брой.

Акциите на CalAmp обаче поевтиняха с малко над 7 на сто до цена от 25,50 долара за брой. Компанията призна, че приходите за текущото тримесечие ще се разминат леко с очакванията на Wall Street.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още