IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ ще извадят Куба от списък на държавите, подкрепящи тероризма

Двете страни преговаряха за нормализиране на отношенията си, но не се споразумяха за възстановяване на посолствата

10:00 | 23.05.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ ще извадят Куба от списък на държавите, подкрепящи тероризма

Куба ще бъде извадена на 29 май от американския списък на страните, които подкрепят тероризма, стана ясно след завършилия трети кръг от преговорите за нормализиране на отношенията между Хавана и Вашингтон.

Съединените щати и Куба обаче приключиха третия кръг от преговорите за нормализиране на отношенията без да постигнат споразумение за възстановявате на респективните си посолства.

Двете страни се съгласиха, че ще има нови преговори, но така и не съобщиха датата. Много различия пред възстановяването на посолствата, както изглежда, вече са преодолени. Кубинската Секция по интересите, която е във Вашингтон, вече има открита сметка в американска банка.

САЩ искат да получат гаранции, че техните дипломати в Куба ще могат да пътуват навсякъде в страната и да се срещат с кубински дисиденти без ограничения.  

По-големи теми като американското търговско ембарго, бъдещето на американската база в Гуантанамо и постигнатото от Куба в областта на демокрацията остават все още болезнени въпроси, по които противоречията не са решени, коментира Асошиейтед прес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Schroeder
преди 8 години
Е как да не я извадят, то там кубинци не останаха! Всичките са във Флорида!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
ing5rov
преди 8 години
"САЩ искат да получат гаранции, че техните дипломати в Куба ще могат да пътуват навсякъде в страната и да се срещат с кубински дисиденти без ограничения "Време е за " демокрация "...щото Кастро и той диктатор , подготвяме "пролет"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още