IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските борси отвориха с понижения след данните за трудовия пазар*

Технологичният индекс Nasdaq се отдалечава от психологическата граница от 5 000 пункта, постигната в понеделник

18:20 | 04.03.15 г.
Щатските борси отвориха с понижения след данните за трудовия пазар*

Американските индекси бележат понижения за втора поредна сесия в сряда, след като инвеститорите оцениха данните за заетостта в частния сектор в САЩ, публикувани преди старта на търговията зад Океана.

Данните на Automatic Data Processing разкриха, че най-голямата икономика в света е добавила по-малко от прогнозираните работни места през февруари. Заетостта в частния сектор се е увеличила с 212 000 работни места през февруари след коригираните 250 000 през първия месец на 2015 г.

Данните се оказаха под очакванията, но тези за януари бяха ревизирани значително в посока нагоре.

Въпреки че данните на ADP се възприемат със скептицизъм от някои икономисти, които се съмняват в точността им, инвеститорите ги следят, за да получат представа за официалния доклад за трудовия пазар, който предстои да бъде оповестен в петък.

S&P 500 бележи понижение от 0,64% до 2 094,34  пункта, като се отчитат спадове във всички 10 основни сектора. От общо 500 акции, включени в индекса, по-малко от 30 се търгуват на „зелена” територия.

Dow Jones Industrial Average губи 0,70% от стойността си до 18 077,95 пункта, като акциите на всички сини чипове от състава на индекса се търгуват с намаление на цената.

Технологичният индекс Nasdaq падна с 0,30 на сто до 4 959,80  пункта, като се отдалечава от психологическата граница от 5 000 пункта, постигната в понеделник.

Джон Канали, главен икономист в LPL Financial, коментира пред Marketwatch, че фактът, че трудовият пазар продължава да добавя над 200 хил. работни места въпреки лошото време по Източното крайбрежие, стачки в пристанищата по Западното и отменени инвестиции в енергийния сектор, говори за силата на икономиката.

„Данните са по-слаби от очакванията, но с оглед на ревизията за януари, все пак са добри. Данните за трудовия пазар трябва да са много по-слаби от тези, за да накарат Фед да отложи повишение на лихвите тази година”, коментира Канали.

*Данните са актуални към 18:10 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още