IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на Wall Street започва с понижения*

Рязък скок на търговския дефицит накара търговците да очакват редукция на данните за БВП пред първото тримесечие

18:27 | 05.05.15 г.
Търговията на Wall Street започва с понижения*

Търговията на фондовите пазари в САЩ започва с понижения като вниманието на инвеститорите днес е съсредоточено върху данни за развитието на американската икономика през април, които могат да хвърлят светлина кога ще има промяна в лихвената политика на Федералния резерв.

Влияние върху търговията оказа резкият ръст на търговския дефицит на САЩ до най-високото ниво от 2008 година насам, когато започна свиването на вноса. Данните на търговското министерство показват, че дефицитът по търговския баланс на страната се повишава с 43,1% до 51,4 млрд. долара. Това е най-високото ниво от октомври 2008 година.

Увеличението на търговския дефицит даде основание на анализатори, цитирани от CNBC, да прогнозират корекция в посока леко надолу на данните за развитието на американската икономика през първото тримесечие. Данните за второто тримесечие обаче ще бъдат по-окуражаващи, вярват те.

В първите часове на търговията най-голям спад записва Nasdaq. Върху стойността на индекса натежаха данните за технологични и биотехнологични компании. Понижението е в рамките на 1,1% до ниво от 4 961,91 пункта.

По-ограничен е спадът за Dow Jones – с 0,3% до 18 016,98 пункта. За S&P 500 намалението на стойността е в рамките на 0,62% до 2 101,44 пункта.

Сред печелившите днес е филмовият гигант Walt Disney, чиито акции поскъпват с 0,7% до 111,85 долара за брой. Оптимизъм донесоха по-добрите от очакваното данни във финансовия отчет на компанията за първото тримесечие.

На пода на New York Mercantile Exchange лекият суров петрол поскъпва с 1,50 долара до цена от 60,42 долара за барел. Фючърсите за злато се търгуват за 1 196,40 долара за унция в сутрешната търговия.

* Данните са актуални към 18:20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още