IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street пое леко надолу

Американският долар спадна с повече от 1,5% спрямо основните световни валути

23:06 | 02.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Wall Street пое леко надолу

Американските индекси затвориха с леки понижения сесията във вторник въпреки покачването на оптимизма на инвеститорите по отношение на ситуацията около Гърция.

"Гърция е потенциална пречка и факта, че (ситуацията около нея – бел. ред.) изглежда по-добра излети натиска", каза пред CNBC Адам Сархан, главен изпълнителен директор на Sarhan Capital. "Автомобилните продажби през май също подсилиха нагласите на инвеститорите за стабилността на потребителите".

Доходността по 10-годишните облигации на САЩ достигна 2,27%, след като нивото се задържаше под 2,20% в последната седмица.

Американският долар спадна с повече от 1,5% спрямо основните световни валути. По-рано през деня зелените пари достигнаха 13-годишен връх спрямо йената.

Фабричните поръчки за април отчетоха спад от 0,4 на сто. Данните за март пък бяха коригирани до ръст от 2,2% спрямо предходната оценка от 2,1%.

"Ние ще трябва да видим по-добри данни, за да поеме този пазар нагоре", посочи Арт Хогън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Продажбите на автомобили през май отчетоха най-големия си ръст от почти едно десетилетие на фона на търсенето на пикапи и ванове. Продажбите на General Motors нараснаха с 3% през месеца, на Fiat Chrysler Automobiles – с 4%, а тези на Ford отстъпиха с 1 на сто.

"Няма много (новини – бел. ред) за следене, като изключим преговорите между Гърция и МВФ", каза Ранди Фредерик, управляващ директор на Charles Schwab. "Мисля, че голямото нещо, за което всеки се подготвя е докладът за заетостта в края на тази седмица".

Книжата на PVH поскъпнаха с повече от 8%, след като дружеството спечели 1,50 долара на акция за последното тримесечие, побеждавайки оценките с 12 цента.

Youku Tudou нарасна с повече от 7,5% след новината за партньорство с Disney. Китайският сайт за видео хостинг ще бъде изключителна онлайн платформа за филмите по комиксите на Marvel и телевизионни сериали.

Според The ​​Wall Street Journal Apple ще обяви нови музикални услуги на своята Worldwide Developers Conference следващата седмица. Компанията обаче вероятно няма да представи широко очакваната абонаментна телевизионна услуга по време на събитието. Книжата на гиганта поевтиняха с 0,45 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още