IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street преодоля негативните настроения от началото на сесията

Индексите обаче записват седмична загуба за втора поредна седмица

23:22 | 06.05.16 г. 20
Wall Street преодоля негативните настроения от началото на сесията

Wall Street преодоля негативните настроения от ранната сесия и индексите приключиха на положителна територия, намирайки подкрепа от ръстовете при цените на петрола. Въпреки днешните ръстове обаче, американските индекси отчитат седмични загуби за втора поредна седмица.

Dow Jones се повиши с 0,45% до 17 740 пункта, подкрепян от акциите на Wal Mart Stores, IBM и Cisco Systems, които поскъпнаха със съответно 1,55%, 1,53% и 1,22%. S&P 500 нарасна с 0,32% до 2 057 пункта, а Nasdaq добави 0,4% до 4 736 пункта.

Индустриалният и технологичният сектор отчетоха най-силно представяне в днешната сесия, докато спадове отчетоха енергийният и здравният сектор, както и секторът на комуналните услуги, който отчиташе ръстове в началото на сесията.

Първоначалните негативни настроения бяха предизвикани от данните за заетостта в САЩ, които не оправдаха очакванията на анализаторите. Това обаче предизвика съмнения, че Федералният резерв ще продължи със затягането на паричната политика по план.

“Имаме ръст на цените на петрола. Освен това Фед вероятно ще изчака предвид слабите данни”, коментира пред CNBC Ланс Робъртс, старши инвестиционен стратег ог Clarity Financial.

Председателят на Фед в Ню Йорк Уилям Дъдли коментира днес, че данните за заетостта в САЩ действително са по-слаби от очакваното, но че няма да натежат на икономическите перспективи. Според него е разумно да се очакват две увеличения на лихвените нива през тази година.

Фючърсите на лекия американски суров петрол поскъпнаха с 34 цента (0,8%) до 44,66 долара за барел, докато контрактите на сорта брент добавиха 36 цента (0,8%) до 45,37 долара за барел.

И двата бенчмарка отчитат загуби за седмицата – 2,7% за лекия американски суров петрол и 4,2% за брента.

Фючърсите на златото също поскъпнаха, след като доларът поевтиня след публикуването на данните за заетостта и безработицата в САЩ. Юнските контракти на благородния метал добавиха 1,7% до 1 294 долара за тройунция. Така златото записва седмичен ръст от 0,3%.

Доходността по американските държавни облигации отбелязват спад за втора поредна седмица. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се понижи с 4,8 базисни точки за седмицата, макар че за сесията добави 2,8 базисни точки до 1,779%.

Доходността по 2-годишните съкровищни бонове се понижи с 3,6 базисни точки за седмицата, като достигна 0,738% в края на сесията. Доходността по 30-годишните облигации изтри 4,2 базисни точки за седмицата, като през сесията достигна 2,621%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още