IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се разочарова от икономическите данни*

Президентът на Фед в Атланта Денис Локхарт коментира, че покачване на лихвите може да има през третото тримесечие на годината

18:07 | 01.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street се разочарова от икономическите данни*

Американските акции поевтиняват с близо процент на старта на търговията в сряда. Инвеститорите се фокусират върху незадоволителните икономически данни преди ключовата статистика за пазара на труда в САЩ, която ще бъде изнесена в петък, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average спада с 0,77% до 17 640,06 пункта. Широкият индекс S&P 500 намалява с 0,35% до 2 060,63 пункта. От своя страна технологичният бенчмарк Nasdaq Composite за момента е надолу с 0,6% до 4 873,90 пункта.

Данните от днес показват, че частният сектор добавя 189 хил. нови работни места през март. Данните на ADP за заетостта останаха под очакванията за увеличение от 225 000 позиции.

Индексът за икономическата активност на Института за управление на доставките през март възлиза на 51,5 пункта. Това е най-ниското ниво на показателя от миналия май.

Данните на Markit за активността в производствения сектор показват ръст до 5-месечен връх през март. PMI индексът се покачи до 55,7 пункта от 55,1 през февруари.

Други данни показват, че разходите в строителния сектор намаляват с 0,1% през февруари. Това е вторият пореден месец с понижение.

През деня ще бъдат публикувани данни за продажбите на автомобили на редица автомобилни компании. Очакванията са за общ ръст до 16,9 млн. от 16,2 млн.

Продажбите на General Motors спадат с повече от очакваното. Поради това акциите на концерна поевтиняват с 1,65% до 36,89 долара.

На фона на всички данни президентът на Федералния резерв в Атланта Денис Локхарт каза днес, че централната банка на САЩ може да повиши лихвените проценти в периода юни-септември.

Американската компания за уеб хостинг GoDaddy се надява да набере поне 460 млн. долара по време на първичното си публично предлагане на Нюйоркската фондова борса днес. Базираната в град Скотсдейл, Аризона, компания, предлага 23 млн. акции на инвеститорите. Емисионната цена е 20 долара за брой, а в първите минути на търговията книжата поскъпват до 26,15 долара.

Книжата на Amazon поевтиняват с 0,4% до 370,67 долара. Онлайн търговецът разкри устройство за безжичен интернет с наименованието „Dash Button“, което позволява на потребителите да купуват стоки от марки като Dash, Huggies и Gillette.

Цената на фючърсите върху суровия петрол се покачи след публикувания седмичен доклад за запасите в САЩ. Данните сочат увеличение с 4,8 млн. барела. Инвеститорите продължават да следят преговорите с Иран.

Контрактите върху суровия петрол се търгуват при цени около 48 долара за барел. Фючърсите върху златото прибавят 9,80 към стойността си до 1 192,90 долара за тройунция.

Доларът се разменя без промяна спрямо еврото при курс от 1,08. Доходността по 10-годишните щатски облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, се смъква до 1,86%.

* Информацията е актуална към 17:52 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още