IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път дългът на САЩ мина 20 трлн. долара

Причината за отмразяването на задълженията е справянето със щетите от урагана Харви

18:02 | 12.09.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Вече е официално - за първи път в историята държавният дълг на САЩ премина психологическата граница от 20 трлн. долара, предава BusinessInsider.

Това стана факт, след като в края на миналата седмица американският президент Доналд Тръмп подписа закон за временно повишение на държавния дълг, който бе замразен до таван от 19,84 трлн. долара от средата на март.

Мотивите на американския държавен глава са ясни - справяне с щетите от урагана Харви, засегнал силно щатите Тексас и Луизиана.

Прекратяването на мерките по замразяване на дълга доведе до сериозен ръст на задълженията с 317,6 млрд. долара до сегашното състояние.  Според данни на американското финансово министерство към края на петък задлъжнялостта на САЩ достига нивото от 20,162 трлн. долара, като продължава да се покачва.

Новият лимит за дълга ще даде възможност на държавните учреждения да продължат работа до 8 декември, докато Конгресът работи по федералния бюджет за 2018 г.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
Hahoto
преди 6 години
Прав си, ама като ги гледам още 100-200 години могат да изкарат така. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
Otka4eni reformatori
преди 6 години
Хайде честито. Тази година 20, догодина 40....Нали сами разбирате, че това не може да продължи вечно и най-накаря ще трябва да има край? Няма нищо вечно във Вселената....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още