IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запасите от открития от Exxon и OMV газ в румънския шелф са значителни

Добивна дейност може да започне в края на десетилетието

22:15 | 22.02.12 г. 2
Запасите от открития от Exxon и OMV газ в румънския шелф са значителни

Откритият от ExxonMobil Exploration and Production Romania и OMV Petrom SA газ в румънския шелф на Черно море е в значителни количества, съобщи Ройтерс, като се позована главния изпълнителен директор на австрийската OMV AG Герхард Ройс, която притежава дял от 51% в OMV Petrom.

В съобщението на австрийската компания се отбелязва, че това може да се окаже най-голямото газово находище, откривано в историята на OMV.

Сондата  Domino-1, която е собственост на ExxonMobil и OMV, се намира в блока Neptun на 170 километра от румънския бряг и е първата дълбоководна сонда за газ в страната.

При проучвателните дейности са били открити запаси, които се оценяват предварително на 1,5-3 трлн. кубически фунта (42-84 млрд. кубически метра).

Представители на OMV заявиха, че ще проведат консултации с Exxon за следващите действия, като добивна дейност може да започне в края на десетилетието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
amanotumnici
преди 12 години
Ако при нас открият нещо, как ще се налапат тия в парламента ... бедно ви е въображението. Народът винаги ще си остане мизерен, докато мълчи. И в момента може да сме много богати, стига народът да го поиска и да го заяви. Докато си мълчи, ще го скубят като крастава кокошка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Боян
преди 12 години
Ей Румънците ще дръпнат, как в нашия шелф не откриха нищо все при Румънците ли ще откриват нефт и газ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още