IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook направи леки промени в дизайна си

Социалната мрежа залага на кръгли снимки и по-големи бутони

09:52 | 16.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook пусна няколко ъдпейта на начина, по който изглеждат разговорите в списъците с новини. Коментарите под публикации вече изглеждат повече като размяна на съобщения в iPhone, като всяко от тях ще се намира в светлосиво балонче, пише CNNMoney.

"Смятаме, че балончето за говорене кара разговорът да изглежда повече като размяна на реплики между двама души“, твърди продуктовият мениджър на Facebook Пади Ъндърууд.

Снимка: newsroom.fb.com

Балончето е една от общо няколко промени в мобилните приложения на Facebook и в уебсайта ѝ. Подобно на всички ъдпейти обаче има шанс дори най-малките от тях да ядосат потребителите.

Следвайки друга популярна тенденция, наскоро приета и от Twitter, профилните снимки на потребителите ще излизат в кръгчета, а не в квадрати. Ъндъргууд твърди, че кръглите снимки вече са широко популярни като начин за представяне на отделните личности онлайн.

Иконите, които стоят над списъка с новини, също са с нов дизайн, а глобусът, който показва новите известия, вече е звънец.

Снимка: newsroom.fb.com

Линковете ще бъдат показвани като по-големи, за да бъдат по-лесни за четене, но ще съвпадат с широчината на списъка с новини.

Снимка: newsroom.fb.com

Навигацията в горната част на страницата вече е стандартизирана, така че можете да се върнете към списъка с новини независимо къде сте били преди това. Сред другите малки промени се нареждат и по-големите бутони за Like, Comment и Share, както и по-силни контрасти между цветовете, така че текстовете да са по-четими.

Facebook се надява, че промените ще направят услугата по-лесна за ориентиране. По думите на компанията всичко това е резултат от месеци на проучвания и тестове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още