IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще дели приходите си от видео реклама

Социалната мрежа иска да привлече повече уникално съдържание, с което да прикове вниманието на потребителите

10:16 | 02.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook ще започне да споделя приходите си от реклами с фирми, които публикуват видеоклипове директно в социалната мрежа. Това е нейната нова крачка към привличането на повече премиум съдържание, пише Wall Street Journal.

Най-голямата в света социална мрежа ще предложи на сътрудниците си 55% от приходите си от реклами, които се показват с видео съдържанието, по същия начин, както е и в YouTube. Рекламата ще бъдат част от нова функция, която показва клипове на потребителите на Facebook, които вече гледат видео съдържание в платформата, обясниха от базираната в Калифорния компания. Социалната мрежа ще продава рекламите за новата си програма, която стартира по-късно тази година.

Facebook генерира повече от 4 млрд. гледания на видео всеки ден, разкри главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг през април.

Концернът, която е собственик на най-голямата социална мрежа, иска да убеди големите медии да публикуват повече свои видеоклипове във Facebook, преди да ги качат някъде другаде. Това е начин за увеличаване на рекламните приходи от клипове.

"Тези създатели на премиум съдържание ни казаха, че ако има начин да печелят от Facebook, ще публикуват значително повече“, коментира Дан Роуз, вицепрезидент на компанията.

В момента Facebook споделя приходите си от реклама с компании като New York Times и BuzzFeed, които качват видеоклипове директно в социалната мрежа. Тези медийни компании са решили, че възможността да достигнат до 1,4-те млрд. потребители на Facebook си струва спада в аудиторията, насочена към собствените им сайтове.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още