IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook стартира нова услуга за поръчка и доставка на храна

Акциите на Facebook поскъпнаха с почти 1% в ранната търговия в петък след новината

21:03 | 13.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският гигант в социалните мрежи Facebook стартира в петък услуга, с която потребителите в САЩ ще могат да поръчват храна за навън или доставка у дома директно чрез приложението или сайта на компанията, съобщава Ройтерс.

Facebook заяви, че си партнира с редица ресторанти, сред които са Chipotle Mexican Grill, Jack in the Box, Five Guys и Papa John’s International.

Компанията коментира в блог публикация, че е подписала споразумения за сътрудничество и с услуги за поръчка на храна като EatStreet, Delivery.com, DoorDash и Olo.

Потребителите ще трябва да отидат в секция „Поръчай храна“ (Order food) в менюто Explore на Facebook, която ще им покаже списък с участващи ресторанти в близост, от които да поръчат храната си.

Година по-рано компанията заяви, че щатските ѝ потребители ще могат да поръчват храна чрез страниците на ресторантите във Facebook.

Акциите на Facebook поскъпнаха с почти 1% в ранната търговия в петък. Акциите на услугата за поръчка и доставка на храна GrubHub поевтиняха обаче с почти 3%.

Цената на акциите на GrubHub се понижи и миналия месец, след като Amazon Restaurants обедини усилия с конкурентната Olo, чиято мрежа включва Applebee’s и Chipotle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още