IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoundHound пуска приложение, с което ще се конкурира с Apple, Google и Microsoft

Hound предлага изключително бързо гласово разпознаване и търсене на отговори на въпроси

22:42 | 03.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: SoundHound Facebook page</em></p>

Снимка: SoundHound Facebook page

След като прекара няколко години в разработване на технология за гласово разпознаване и търсене, SoundHound представи ново приложение, точно когато най-големите технологични компании започнаха война в сферата на дигиталните помощници и изкуствения интелект, пише Wall Street Journal.

SoundHound е приложение, подобно на Shazam, което разпознава песни по мелодията и изписва името и изпълнителя им. Приложението, което компанията пусна, се нарича „Hound” и влиза в директна конкуренция със Siri на Apple, Now на Google и Cortana на Microsoft.

Hound вдига гласовото търсене на следващото ниво, благодарение на това че обработва бързо сложни въпроси, посочва основателят и главен изпълнителен директор на SoundHound Кейван Мохайер.

"Тайната съставка“ според него се крие в това, че Hound се справя едновременно с гласовото разпознаване и обработката на естествения език, а не превръща речта в текст и след това да използва този текст, за да изпълни дадената заявка за търсене. Мохайер твърди, че множеството стъпки могат да отнемат повече време и да увеличат процента на грешките.

Приложението може да обработи мигновено дори изключително дълги запитвания.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още