IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MetLife с нова инициатива за подкрепа на предприемачеството

5 200 служители на MetLife от Европа, Близкия Изток и Африка бяха насърчени да насочат заем от 25 долара

09:55 | 03.07.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Централата на MetLife в Ню Йорк. <em>Снимка: архив Ройтерс</em>&nbsp;<span style="color: rgb(245, 245, 245); font-family: Arial;">MetLife</span></p>

Централата на MetLife в Ню Йорк. Снимка: архив Ройтерс MetLife

MetLife и фондация MetLife обявиха партньорството си с Kiva, международна неправителствена организация, която подкрепя предприемачески бизнес начинания в цял свят, чрез своята онлайн платформа за набиране на средства.

5 200 служители на MetLife от Европа, Близкия Изток и Африка бяха насърчени да насочат заем от 25 долара, който да подпомогне започването и развитието на  предприемачески бизнес проект. Инициативата е подкрепена от благотворителната организация на MetLife, Фондация MetLife, ангажирана с каузата за разпространение и изграждане на финансови познания в глобален мащаб. В изпълнение на този ангажимент фондацията е инвестирала 200 млн. долара през последните 5 години, като така е въздействала положително върху живота на два милиона души. 

„Това вълнуващо ново партньорство е просто и ефективно средство да направим нещо значимо за хиляди предприемачи и техните семейства по света. Също така предоставя уникална, иновативна и вдъхновяваща възможност за служителите на MetLife да се включат и подпомогнат, развитието на финансовата грамотност в страни, в които често няма достъп до финансови услуги от какъвто и да е вид“, казва Мишел Калаф, президент на MetLife EMEA и член на борда на директорите на  Фондация MetLife.

От 2005 г. в рамките на глобалното онлайн общество Kiva е насочила повече от 715 млн. микро кредита, чрез свързването на 1,3 милиона кредитори с 1,6 милиона предприемачи по цял свят. Когато получилите помощ чрез платформата на Кива върнат заемите си, тези пари могат да бъдат отново дадени като заем на други предприемачи, за да се подпомогне финансово и техния проект. 

“MetLife е изградена върху простото, но много силно досещане, че всеки се нуждае от достъп до правилните финансови инструменти, за да получи повече от живота.” казва Премал Шах, президент и съосновател на Kiva.

“Ние сме горди, че имаме възможността да обединим усилията си с MetLife за постигането на тази цел. Чрез това партньорство те подкрепят мечтите на хиляди предприемачи от целия свят като разширяват и улесняват достъпа им до финансови ресурси, и дават възможност на своите служители да вземат пряко участие в тази мисия”. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
draifuss
преди 8 години
Освен да хапнат и пийнат с 25 долара друго няма да стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още