IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вдъхнови млад човек да открие своето призвание, като споделиш професионалния си опит

Ученици и студенти от цялата страна ще получат шанса да се докоснат до реалната работна среда благодарение на инициативата „Мениджър за един ден”

17:38 | 24.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;&bdquo;Джуниър Ачийвмънт България&ldquo;</em></p>

Снимка: „Джуниър Ачийвмънт България“

Благодарение на инициативата „Мениджър за един ден”, която за 14-та поредна година се организира от „Джуниър Ачийвмънт България“, ученици и студенти от цялата страна ще получат шанса да се докоснат до реалната работна среда у нас и по този начин да получат подкрепа и насока в кариерното им развитие.

Очаква се и тази година водещите компании у нас да се включат като домакини, за да дадат на младежите шанса да преживеят един реален работен ден в бизнес среда. Освен възможност за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това е първа стъпка към успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда.

Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.

„Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на Джуниър Ачийвмънт България. И тази година фокусът ще е върху учене чрез практика – това, което се очаква от компаниите и мениджърите-домакини, е да споделят своя работен ден с младежите и да ги поставят в реалната ситуация на работната среда. Таз годишното издание ще се проведе с участието на Президента на Република България – Росен Плевнелиев, Кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова, министерства и държавни институции.

Уебсайтът на Джуниър Ачийвмънт България има част, посветена на „Мениджър за един ден”, която работи близо два месеца преди деня на събитието и приема заявките за участие на младежи под формата на CV, мотивационно писмо и посочване на желана сфера за еднодневен стаж. Организациите и компаниите домакини получават достъп до базата данни от кандидати, за да изберат един или повече младежи, които да станат част от техния екип за един ден.

Реалната среща на мениджърите с техните „заместници за един ден“ става сутринта на церемонията по откриване на „Мениджър за един ден” в хотел „Шератон“ – за компаниите от София. Затова и само за софийските домакини има такса от 200 лв., с която подпомагат организацията на събитието. След това мениджъри и стажанти прекарват работния ден заедно (участват в конференции, бизнес преговори, оперативки и др.) и се връщат на същото място вечерта, за церемонията по закриване. 

Като организатори Джуниър Ачийвмънт се надяват и тази година да срещнат ентусиазъм и подкрепа от страна на българския бизнес в реализацията на ефективно и градивно партньорство между бизнес и образование.

Запазете деня в календара си – 23 март 2015 г., Джуниър Ачийвмънт България ви очакват. Включвайки вашата компания в инициативата до 4 март 2015 на http://mfd.jabulgaria.org/ , вие ще имате радостта да вдъхновите млад човек да открие своето призвание и да го мотивирате да преследва уверено целите си!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още