IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marks & Spencer се превръща в марка за избрани

Компанията пусна ограничени бройки дрехи, за да запази изключителността на марката

14:10 | 06.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Компанията не смята, че ограничението ще се отрази по някакъв начин на купувачите. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Компанията не смята, че ограничението ще се отрази по някакъв начин на купувачите. Снимка: архив Ройтерс

Водещата британска модна компания Marks & Spencer умишлено ограничи предлагането на някои от най-търсените си дрехи от новата си колекция „Leading Ladies”, за да защити изключителността на марката, съобщава The Telegraph.

Някои от моделите от колекцията получиха високи оценки в модния свят преди официалното им пускане на пазара, но много клиенти се оплакват, че не успяват да намерят въпросните дрехи в магазините или че вече няма бройки от техния размер.

Главният изпълнителен директор на фирмата Марк Боланд, призна, че M&S управлява изключително внимателно нивата на запасите си. По този начин в магазините се появяват само по 3000 бройки от някои от моделите. Причината е, че компанията не иска 40 000 еднакви палта „да се разхождат“ по улиците, защото това не е начинът да се създава стил.

Боланд отрича това решение да се отразява негативно на самите купувачи.

„Смятам, че ние винаги ще се стараем да обслужваме хората добре. Популярното ни розово палто се завърна, но в няколко различни цвята и все още се радва на известност. Казахме, че със сигурност ще дадем на хората възможност да избират от няколко линии, но купуването ще е по-селективно“, отбелязва той.

През последната половин година акциите на Marks & Spencer поскъпнаха с 5%, въпреки факта, че показаха 9% спад в базовите печалби преди данъчното облагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още