IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adecco си поставя занижени цели

Швейцарската компания очаква оперативен марж в диапазона 4,5 до 5,0% спрямо досегашния от над 5,5%

13:43 | 18.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Adecco&nbsp;</em></p>

Снимка: Adecco 

Най-голямата компания в сферата на човешките ресурси в света Adecco понижава очакванията си за годината предвид слабата икономическа обстановка, предава Ройтерс. 

Базираната в Цюрих, Швейцария, Adecco Group, която има приблизително 32 000 служители на пълен работен ден и над 5100 офиса в над 60 държави и територии по света, сега очаква оперативен марж в диапазона 4,5 до 5,0 на сто, заяви в понеделник компанията.

В продължение на години конкурентът на Manpower и Randstad се стремеше към марж от над 5,5 на сто, но сега назова нисък диапазон, като обвърза постигането на тази занижена цел с общото развитие на конюнктурата, предава Ройтерс.

Това ще е понижение от досегашните цели. През първите два месеца на четвъртото тримесечие на 2015 г. Adecco е постигнала органичен ръст на приходите от 5 на сто. За 2015 г. без еднократни ефекти се очаква Ebita марж от 5,2 на сто, като целта бе понижена през октомври от тогавашните очаквания за 5,5 на сто. 

Листнатата на швейцарската фондова борса SIX компания възнамерява да представи годишния си отчет на 9 март. Лидерът на пазара планира да спаси дивидентната си политика и да даде на акционерите между 40 и 50 на сто от своята чиста печалба.

През 2016 г. концернът възнамерява да расте и чрез придобивания, поясни новият главен изпълнителен директор Ален Дихейз. 

Adecco Group предлага широк набор от услуги, свързвайки над 700 000 асоциирани служители с над 100 000 свои клиента всеки ден. Доставяните услуги покриват обширните категории на временно осигуряване на персонал, постоянни назначения, аутсорсинг, консултиране и преструктуриране. Компанията е представена и в България, като най-големият ѝ клиент е подразделението на Hewlett-Packard в страната ни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още