IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцарска диплома по хотелиерски мениджмънт и туризъм

Swiss Education Group представя програмите на четири от най-известните колежи за хотелиерски мениджмънт и туризъм

09:00 | 29.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Швейцарска диплома по хотелиерски мениджмънт и туризъм

Четири от най-добрите колежи за хотелиерски мениджмънт и туризъм в Швейцария ще проведат информационни срещи с български кандидат студенти от 29-31 октомври 2012 г. във Варна, Пловдив и София

Задължителна част от обучението са платените практики, които се провеждат в Швейцария или в чужбина. Още през далечната 1893 г. в Швейцария е създадено първото училище в света по хотелиерство. В ерата на хотелите, тип замъци, които все още се извисяват по бреговете на езерото Женева и високо в планинските курорти, се е изпитвала остра нужда от добре подготвени кадри и специалисти, както на мениджърско, така и на изпълнително ниво. Оттогава досега хотелиерството и туризма са се променили значително, но швейцарските традиции и опит остават неизменна част от програмите на водещите световни училища.

В следващите няколко дни Swiss Education Group, представляващо консорциум от четири от най-известните колежи за хотелиерски мениджмънт и туризъм в Швейцария, ще представи своите програми и възможности за обучение на български студенти.

Четирите колежа - SHMS-Swiss Hotel Management School, HIM-Hotel Institute Montreux, IHTTI-School of Hotel Management и Cesar Ritz Colleges, се нареждат в топ 10 на класацията на международните училища, предпочитани от световни компании за подбор на персонал в туристическата индустрия.

В колежите се предлага широка гама от бакалавърски и магистърски програми, както и следдипломни квалификации в следните области: хотелиерство, туризъм, събитиен мениджмънт и бизнес управление.

Програмите се преподават на английски език и са разработени в партньорство с мениджъри на водещи световни хотелски вериги. Тясната връзка с индустрията предоставя възможност на студентите да придобият първоначалния си мениджърски опит чрез т.нар. Management Training програми с продължителност от 8-12 месеца, които обикновено се реализират след дипломиране. Задължителна част от обучението са платените практики, които се провеждат в Швейцария или в чужбина. Когато практиката се провежда в Швейцария, минималното заплащане е приблизително 2100 швейцарски франка на месец.

Два пъти годишно SEG организира международно кариерно изложение, в което участват над 70 от водещите международни хотелиерски и туристически компании, сред които: Radisson, Hilton, Star Woods, Kempinski, Best Western, Holiday Inn, Hyatt; Accor Group; Mövenpick, Ritz-Carlton, Marriot, Shangri-La и др. Посредством този форум, представители на индустрията получават уникалната възможност да се срещнат с повече от 2000 висококвалифицирани студенти, които имат не само отлични познания, но и практически опит, придобит по време на стажовете.

“Swiss Education Group” ще проведe три информационни срещи с български кандидат студенти от във Варна, Пловдив и София както следва:

·     Варна –29 октомври 2012, х-л „Голдън Тюлип” 18:30 часа

·     Пловдив - 30 октомври 2012, х-л „Тримонциум”, 18:30 часа

·     София – 31 октомври 2012, х-л „Хилтън”, 18:30 часа

За допълнителна информация:

Агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс”
ул. „Шести Септември” 44
тел. 02/ 987 9958
e-mail: info@skylines-bg.com

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още