IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marks & Spencer с ръст на продажбите за първи път от две години

Акциите на компанията се повишиха до най-високото си ниво за повече от три години

12:30 | 11.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Marks & Spencer с ръст на продажбите за първи път от две години

Marks & Spencer Group Plc, най-голямата верига магазини за продажба на облекло във Великобритания, е регистрирала ръст в продажбите си за тримесечието за първи път от две години, след като спря спадът в продажбите на облекла, а тези на обувки се възстановиха, съобщи агенция Bloomberg.

Печалбата за първото полугодие може да надвиши очакванията на анализаторите.

Продажбите в магазини от веригата, отворени поне от една година, са се увеличили с 1.3% през второто фискално за компанията тримесечие, приключило на 1 октомври. Средните очаквания на анализаторите бяха за спад от 2%.

Изпълнителният директор Стюарт Роуз е добавил повече съвременни облекла и обновява магазините си, за да привлече обратно клиентите, спечелени от Next Plc и Tesco Plc.

Роуз разчита на продажбите на повече продукти на пълна цена, за да повиши доходността на групата. Marks & Spencer започна летните си разпродажби с 40% по-малко инвентар.

Очакванията на компанията за печалба преди данъчно облагане за тримесечието са за между 240 млн. паунда (420 млн. долара) и 307 млн. паунда спрямо 281.2 млн. паунда година по-рано.

За фискалната година до март 2006 г. прогнозите са за печалба в размер на 580 млн. паунда до 710 млн. паунда.

Продажбите може да нараснат през втората половина на годината благодарение на новите дизайни и на телевизионната реклама, смятат анализатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още