IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото Porsche Boxster ще е звездата на Автoсалона в Париж

13:38 | 10.09.04 г.
Автор - снимка
Създател
Новото Porsche Boxster ще е звездата на Автoсалона в Париж






Новото Porsche Boxster се очаква да направи впечатляващ дебют на Автосалона в Париж, започващ на 25 септември. Новата версия на роудстъра, която излиза в продажба от ноември, е много по-мощна, благодарение на подобрените 2.7 и 3.3-литрови шестцилиндрови двигатели.

2.7-литровият агрегат има мощност от 270 конски сили. Така Boxster ще може да развива максимална скорост от 256 км/час и да ускорява от 1 до 100 км/час за 6.2 секунди.

Версията с по-мощния двигател Boxster S ще вдига до 268 км/час и ще набира до 100 км/час за 5.5 секунди.

Външният дизайн на колата е станал още по-агресивен, благодарение на по-широките и големи гуми и по-голямата прилепналост на пътя и увеличената ширина на модела.

Новият Boxster има променени фарове за мъгла с различна решетка в предната броня , както и по-голямо предно стъкло. Предните фарове са с класическата за фирмата форма и са почти взети назаем от новия модел на Porsche 911. Така те нямат нищо общо с издължените в страни фарове при предишния модел.

Моделът има подобрена петскоростна кутия, като Boxster S е с 6-скоростна предавателна кутия. И двата модела могат да бъдат оборудвани по желание на клиента с петскоростната Tiptronic S.

Новият Boxster е първият роудстър който защитава пътниците с еърбаг за главата. Заедно със специалните въздушни възглавници за гръдния кош, монтирани в гърба на седалките, колата има най-добри показатели за сигурност и особено срещу контузии в главата.

Напълно обновен е целият интериор, като таблото е покрито с кожа, а конзолата прилича на тази при джипа Cayenne - с голям екран по средата.

Заради всички тези характеристики и поради традиционно силния интерес към моделите на Porsche очакванията са новият Boxster да се превърне в истинска сензация и един от звездните автомобили на предстоящото изложение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още