IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитска Арабия отрече слухове за съкращение на петролните доставки

11:43 | 10.04.03 г.
Автор - снимка
Създател
Саудитска Арабия отрече слухове за съкращение на петролните доставки
Саудитска Арабия опроверга информацията, че възнамерява да съкрати доставките на петрол независимо от решенията на извънредното събрание на ОПЕК, насрочено за 24 април.

Петролният министър на кралството Али Ал Наим категорично заяви, че неговата страна ще съгласува позицията си със страните членки на ОПЕК и никога не би си позволила да вземе самоволно подобно решение, което би имало глобални последици.

Вчера Ройтерс съобщи, позовавайки се на източник от нефтената индустрия в Саудитска Арабия, че Рияд възнамерява да съкрати експорта на петрол през май.

Саудитският министър на петрола заяви, че априлската среща на ОПЕК ще бъде съсредоточена на въпроса за запазването на цените на черното злато в границите 22-28 долара за барел.

Специалисти се опасяват, че петролният картел може да намали експорта за да запази цените на петрола, които започнаха да падат след като американската военна коалиция взе в сряда контрола над Багдад.

В момента цената на петрола сорт Брент е 24.85 долара за барел или спад с 47 цента от началото на днешната търговия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още