IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft и Facebook ще прокарат подводен кабел в Атлантическия океан

MAREA ще има рекорден капацитет и ще се простира от щата Вирджиния до Билбао в Испания

11:11 | 27.05.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Microsoft и Facebook ще прокарат подводен кабел в Атлантическия океан

Американските технологични компании Microsoft Corp. и Facebook Inc. обединяват усилия, за да прокарат подводен кабел в Атлантическия океан, за да осигурят бърз интернет и облачни услуги за клиентите си, предаде Bloomberg.

Кабелът ще има максимална скорост за трансфер на данни от 160 терабайта в секунда - рекорден капацитет за подобно съоръжение в Атлантическия океан, съобщиха двете компании в четвъртък.

Оператор на кабела ще бъде Telxius, подразделение на испанската Telefonica SA. Кабелът ще бъде дълъг 6 600 километра и ще се простира от Вирджиния Бийч в северната част на щата Вирджиния до Билбао в Испания.

Microsoft отчита повишено търсене на бърз и надежден достъп до услуги като Skype и базираните в облака Office програми, докато Facebook се нуждае от по-бързи скорости заради растящата роля на видеоклиповете в социалната мрежа.

Microsoft придоби дял във Facebook през 2007 г. Двете компании са работили заедно и в миналото по инициативи, свързани с търсене в интернет.

Прокарването на кабела, наречен MAREA, испанската дума за "прилив", ще започне през август тази година и се очаква да приключи до октомври 2017 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
crazy365
преди 7 години
Така както ги виждам нещата, те и на Марс по-бързо експедиция могат да изпратят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още