IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile US пласира нови акции

Големият акционер Deutsche Telekom няма да участва и така намалява дела си в американския оператор

14:45 | 12.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
T-Mobile US пласира нови акции

Германският телеком гигант Deutsche Telekom няма да участва в увеличението на капитала на дъщерното американско дружество T-Mobile US, като по този начин ще намали своя дял. Така участието на немците след пласирането на акции спада до 67 процента от сегашните 74%, заяви компанията част от водещия германски индекс DAX.

По собствени данни T-Mobile US ще предложи 66,15 млн. обикновени акции за продажба. С постъпленията от пласирането мобилният оператор иска да финансира придобивки на честоти. При сегашната цена на акцията от почти 27 долара за брой T -Mobile US ще успее да набере с допълнителните акции за банките поематели около 2 млрд. долара. Инвеститорите реагираха с неудовлетворение на плановете, като акциите на компанията в Ню Йорк поевтиняха с около три на сто.

Базираният в Бон концерн обедини през май T-Mobile USA с регионалния оператор MetroPCS, за да спечели най-сетне критична маса на пазара и по този начин стана публична компания. След дългогодишни поражения сега T-Mobile US най-сетне стъпи на краката си – през второто тримесечие четвъртият по големина американски оператор успя да привлече повече потребители.

Повратната точка са били разширяването на иначе недобре развитата мрежа и пускането в продажба на iPhone, който след дълго забавяне операторът предлага от април. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още