IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone със спад на печалбата за полугодието

Развиващите се пазари продължават да подкрепят резултатите, докато средата в Европа все още е предизвикателна

10:50 | 12.11.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Британският&nbsp;телеком потвърди целите си за настоящата година. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският телеком потвърди целите си за настоящата година. Снимка: Ройтерс

Vodafone обяви своите намерения да увеличи инвестициите в своята мрежа, след като отчете спад на оперативната си печалба за първата половина на фискалната година, пише CNBC.

Концернът ще похарчи около 7 млрд. паунда, за да подобри сегашната си 3G мрежа в Европа и за да ускори създаването на ултрабързата 4G мрежа.

Оперативната печалба (печалбата преди лихви, данъци, такси, амортизации и обезценки) на Vodafone за първото полугодие на 2013 г. е 6,6 млрд. паунда. Анкетираните от Ройтерс анализатори чакаха положителен финансов резултат в размер на 6,4 млрд. паунда. Печалбата обаче се понижава с 4,1% на годишна база.

Британският телеком потвърди целите си за настоящата година – оперативна печалба от около 5 млрд. паунда и свободни парични потоци в интервала 4,5-5 млрд. паунда.

Развиващите се пазари продължават да подкрепят резултатите на Vodafone с растящи приходи и маржове, докато средата в Европа все още е „предизвикателна“.

„Нашият бизнес в развиващите се страни се развива изключително добре, стимулиран от бързия ръст на използването на смартфони и прехвърлянето на данни", коментира междинния отчет на телекома изпълнителният директор Виторио Колао.

"В развитите държави нашето представяне среща по-големи предизвикателства, които ние се стремим да намалим чрез последващи действия, с които да подобрим оперативната работа и да оптимизираме разходите.“

Вижте подробностите във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi.benevolenet
преди 10 години
На мрежата на Телеком Австрия са с контрол на съзнането-много политици и бизнесмени. Помните ли как Телеком Австрия дадоха 1 млн, на Станишев и как Австрииски канцлер подаде оставка за подкупи в Австрия от телекома. Истината е че това е организирана престъпност с милярдери за политическо влияние!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още