Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър
Борси
Суровини
 • Лек суров 49,76 0.34%
  Брент 51,20 0.33%
  Пр. газ 2,90 -1.02%
  Злато 1 300,96 0.66%
  Сребро 17,19 0.79%
 • Платина 990,10 0.86%
  Паладий 933,45 0.79%
  Царевица 351,00 0.17%
  Пшеница 415,00 0.10%
 • Соя 931,62 0.13%
  Кафе 128,10 -0.29%
  Захар 13,38 0.68%

Профил

nobel
Николай Ботев, регистриран на 18 Януари 2012 г., дърворезбар, София
 • коментира  |    18 август 2017, 14.25ч.
  Нито една страна, защитена от ядрен чадър никога не е била обект на масирано военно нападение. --------------------------------------- Този прагматичен извод показва, че Северно корейците всъщност са на много прав път. С ядрените си оръжия те защитават дори не само себе си, а и близките си съседи. По тази логика може би истината не е в забраната на ядреното оръжие, а в .... повсеместното му разпространение. Ако е достатъчно разпространено нито една война не би била възможна. Много интересно по какъв ли начин щеше да свърши Втората свтовна война, ако И японците имаха атомни бомби.
 • коментира  |    18 август 2017, 13.13ч.
  Схемата се използва безпроблемно от много години. Плащаш на Адолф за да дойде на власт в Германия и изведнъж производството на фирми като Локхиид-Мартин се увеличава 250 пъти. Безработицата в Щатите от 43% много бързо става отрицателна, та даже се налага и жените да тръгнат на работа. Някои от тях стават заварчици в корабостроителниците, където се строят корабите тип Либърти и са изкарвали луди мангизи. Да не говорим какви пари са изкарали собствениците на фирмите, защото за няколко години, освен всичко друго е трябвало да се построят около 40 хиляди танка, 70 хиляди самолета и т. н.
 • коментира  |    18 август 2017, 13.45ч.
  Ако Господ искаше да има хомосексуалисти, то той щеше да им даде възможност да се размножават. Но нито жените могат да се размножават чрез сливане на две яйцеклетки, нито мъжете чрез сливане на два сперматозоида. Това очевидно е сляп клон в еволюцията, който няма бъдеще. Но европейските ценности са против волята Божия и ги поощряват да осиновяват деца и да ги възпитават по техният начин.
 • коментира  |    18 август 2017, 13.34ч.
  Между другото аз отдавна се замислям над въпроса ние и ромите дали сме от един и същ биологичен ви. Защото ако ме питат мен - не сме. Та се чудя по тоя повод, след като европейските ценности вече позволяват еднополови бракове, което е антиприродно, антихристиянско и още много други анти..., кога ли в недалечното бъдеще "ценностите" ще се развият до толкова, че ще позволяват брак между хора и животни. Според мен това време не е никак далеч.
 • коментира  |    18 август 2017, 13.25ч.
  За мен е много обидно, когато ромите се наричат роми само защото дори на родният си език те нямат дума, която да определя народността им."Ром" на ромски език означава човек. И ако ром ти каже, че той е ром, а ти си българин, преведено означава, че той е човек, а ти не. Даже словосъчетанието "ромски език",което употребих преди малко би трябвало да бъде цензурирано, защото то в буквален превод означава "човешки език". Демек всички останали езици не са човешки, както и ние не сме човеци. Та по тоя повод да попитам инвестора - на какъв език говорят ромите? Въпросът ми не е шега. На какъв точно език говорят тези хора, които нямат писменост и речникът им едва наброява 3 хиляди думи?
 • коментира  |    18 август 2017, 14.01ч.
  ..такива неща се извършват от спец. части или обучени военни за тая цел. --------------------------------------- Ае стига бе. Ти още малко и ще кажеш, че и на 11-и септември кулите са ги думнали спец. части или обучени военни за тая цел. А не неграмотни арапи, дет не моат да карат самолет. Ха, Ха - шегичка, ако ме разбираш. И за кулите съм сигурен, че американците си ги гръмнаха сами, както и за голяма часк от атентатите е сигурно, че са произведени от съответните спец. части. Както и за Владимир Костов съм сигурен, че е ченге и е бил българският Щирлиц, защото той сам си го признава, а българският чадър убил Георги Марков със сигурност не е бил български, а английски.
 • коментира  |    18 август 2017, 12.57ч.
  Иначе мен много ме радва, че ще си поръчаш мебели, а няма просто да си ги купиш от Икеа, Арон, Айко или нещо също толково долнопробно. Но имай предвид, че ако си ги поръчаш мебелите ще ти струват три пъти по-скъпо отколкото да си ги купиш готови от някоя от фирмите, които продават готови мебели. Без значение къде ще ги поръчаш. Повечето клиенти, преди да дойдат при мен пробват на много места. Съвременните технологии го позволяват. Така че освен материалите, консумативите и качеството на изпълнение цените навсякъде са практически еднакви. Та - можеш да постъпиш както си поискаш и после ми се обади да ми кажеш дали си разбирам от професията или не. Не, че много ме интересува.
 • коментира  |    18 август 2017, 12.57ч.
  Иначе мен много ме радва, че ще си поръчаш мебели, а няма просто да си ги купиш от Икеа, Арон, Айко или нещо също толково долнопробно. Но имай предвид, че ако си ги поръчаш мебелите ще ти струват три пъти по-скъпо отколкото да си ги купиш готови от някоя от фирмите, които продават готови мебели. Без значение къде ще ги поръчаш. Повечето клиенти, преди да дойдат при мен пробват на много места. Съвременните технологии го позволяват. Така че освен материалите, консумативите и качеството на изпълнение цените навсякъде са практически еднакви. Та - можеш да постъпиш както си поискаш и после ми се обади да ми кажеш дали си разбирам от професията или не. Не, че много ме интересува.
 • коментира  |    18 август 2017, 12.45ч.
  Няма никакво значение при кого ще си поръчаш мебелите. Качеството в момента навсякъде е едно и също. Всички използваме едни и същи материали, едни и същи механизми, обковът вавсякъде е същият и качеството на изпълнение - също. Поръчай си мебелите където искаш. За мен е без значение, а за теб още по-малко. Даже ако искаш си ги поръчай в няколоко различни фирми и ще се изненадаш доколко навсякъде се работи по ТОЧНО един и същи начин. В София може би единствено "Пластика" прави изключение, защото мебелите и са от истинска масивна дървесина, а тапицериите от истинска италианска естествена кожа. Скъпички са малко, вярно, но и от там да си купиш нещо няма как да си сигурен, че резбованите детайли не съм ги правил точно аз.
 • коментира  |    17 август 2017, 21.51ч.
  Истинският ръст е заради НОВОТО безразборно раздаване на имотни кредити. ----------------------------------- Безапелационно си прав. Аз, както знаеш се занимавам с мебели и обзавеждане и нашата професия е просто индикатор за процесите, които се случват в страната. Ту имам толкова много работа, колкото изобщо не мога да свърша, както беше при Сакс Кобургготски, който обеща да ни оправи за 700 дни, ту е пълна суша. Нашата професия е тотално и пряко свързана със строителството и кредитите, които се раздаваха по времето на Царя действително съживиха бизнеса. Де да знаехме тогава, че ще е само за малко. И сигурно си напълно прав за НОВОТО безразборно раздаване на кредити, защото - грях ми на душата, но в момента ОТНОВО имам много работа. Без никакъв свян и срам ще се възползвам от ситуацията. Знам за какво става въпрос и знам, че парите, които с такава радост и готовност ми дават клиентите те са ги взели на кредит, но мен това не ме вълнува. Щом съм си свършил работата.