IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon вижда бъдещето на Twitch в покера

Уебсайтът за стрийминг на видео игри разширява обхвата си

12:05 | 27.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Amazon.com залага все повече на своя уебсайт за стрийминг на видеоигри Twitch, пише Wall Street Journal.

Twitch привлича по 100 млн. потребители всеки месец, които гледат онлайн игри като „Minecraft” и „League of Legends”. Сега вече предлага и излъчване на покер игри, включително такива с някои от най-големите специалисти в областта. Както при видеоигрите покер играчите получават въпроси от зрителите и в реално време говорят за своите стратегии.

"Подобно на видеоигрите покерът е игра и ние го превърнахме в голям бизнес“, твърди Скот Бол, който е нает през ноември, за да се грижи за експанзията на Twitch в сферата на покера. Излъчването започва този месец, а част от покер каналите вече са събрали по повече от 1 млн. зрители, много от които са нови за Twitch според Бол.

Добавянето на покера обещава на Twitch привличането на по-млади мъже – аудитория, която е желана от рекламодателите. Около 150 млн. души играят покер в света, сочат някои оценки. The World Series of Poker успя да събере средно по 1,2 млн. зрители на последните си излъчвани предавания през ноември, посочва Nielsen.

В предаванията на Twitch картите на играчите се виждат с четириминутно закъснение, така че играчите да не могат да разберат подробности за картите на конкурентите си.

По време на стрийминга могат да бъдат показвани реклами, а повечето играчи предлагат възможност за плащането на абонамент, който да спре изскачащите реклами. Twitch обикновено получава 50% от приходите от реклама и абонамент. Нито Amazon, нито Twitch събират средства от самия покер. Базираната в Сиатъл Amazon не е обявявала резултати само за Twitch.

Повечето от каналите в Twitch са фокусирани върху Texas Hold 'em, популярна версия на покер. Зрителите твърдят, че гледат покер в Twitch, за да се учат от играчите, които се опитват да надхитрят своите онлайн опоненти. Зрителите могат да задават въпроси и да публикуват коментари чрез функцията за чат, което прави платформата по-интерактивна, отколкото при гледането ѝ по телевизията.

Част от предаванията продължават по шест и повече часа, така че може да има дълги периоди на мълчание или обсъждания на различни теми. Но играчите обикновено говорят повече за стратегиите си и отговарят на запитванията изпратени в чата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още