IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Home Depot е заплашена от 44 граждански дела

Те са по повод проблемите в опазването на личните данни на потребителите на компанията

17:42 | 25.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската верига магазини за стоки за дома Home Depot обяви, че е заплашена от най-малко 44 граждански дела в САЩ и Канада, свързани с проблемите в опазването на личните данни на потребителите по-рано тази година.

Компанията, която е разследвана в няколко щата и федерални агенции, предупреди, че случващото се “може да повлияе неблагоприятно на начина, по който работи бизнеса ѝ" и да отклони вниманието на ръководството от дейността на фирмата, което ще доведе до допълнителни разходи, пише MarketWatch.

Във вторник Home Depot заяви, че разследването за нарушения продължава. Компанията твърди, че ще установи какви данни са били откраднати или публично оповестени при последните атаки срещу нея.

В опит да предотврати бъдещи атаки Home Depot обяви, че е завършила проект, който криптира данните от клиентските кредитни карти в мига на продажбата във всички магазини на фирмата в САЩ.

Компанията очаква системата да бъде пусната и в канадските ѝ магазини в началото на следващата година.

В търговските обекти на Home Depot в САЩ скоро ще има и EMV технология, която е полезна за установяването на трансакции с дебитни и кредитни карти.

По-рано този месец компанията разкри, че имейлите на 53 млн. клинети са били откраднати при кибератака, която е компрометирала и данните от 56 млн. клиентски кредитни карти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още