IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облачните технологии ще изискват много по-големи партньорства между компаниите

Индустриите ще се нуждаят от нови стандарти за работа, посочват от Ericsson

13:24 | 04.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Облачните технологии ще изискват много по-големи партньорства между компаниите

Облачните технологии ще изискват много по-големи партньорства между компаниите, тъй като това ще бъде ключът към успеха в света на Интернет на всичко и на свързаните устройства. Това заяви по време на Mobile World Congress Орвар Хуртиг, вицепрезидент на Ericsson, отговарящ за връзката между продуктите на компанията, които свърват бизнеса и обществото. 

Според Хуртиг всички компании се фокусират върху това да бъдат успешни, така че ясно съзнават, че няма как да се справят сами в едно бъдеще, което изисква силни партньорства.

От своя страна в бъдеще, в което всичко ще бъде свързано с изчислителните облаци, потребителите ще разполагат с много повече информация и ще могат да изпращат повече данни към въпросните системи.

Преди това да се случи обаче, трансформиращите се индустрии ще се нуждаят от нови стандарти за работа.
„Това пътуване няма да бъде лесно, но всички са се запътили натам. Със сигурност ще има индустрии, които ще напреднат значително по-бързо, но е рано да кажем кои“, коментира експертът.

„Ако преди 25 години ходехме с огромни телефони и се гордеехме с тях, сега живеем в друго време. Тогава започнахме да свързваме хората. Сега се случва нещо различно – вече свързваме колите, стаите, електрическите крушки, индустриите. Всичко, което може да се възползва от тези технологии, ще стане свързано“, допълни Хуртиг. По думите му до 2020 г. в света ще има 50 млрд. свързани устройства.

Според него на пазара вече има много играчи и те трябва да действат правилно, така че да осигурят много по-голяма стойност на своите клиенти и партньори. Хуртиг смята, че светът се нуждае от нови решения, които да позволят използването на ресурсите по възможно най-добрия начин.

„Вярвам, че ако използваме ресурсите, с които разполагаме, по по-умен начин, можем да ограничим значително разходите на енергия. Можем да редуцираме трафика в пиковите часове, а това означава да пестим повече средства“, уточни вицепрезидентът на Ericsson.

Повече новини от Mobile World Congress можете да следите тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още