IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин

Най-ценните вина в търга са две каси от Domaine de la Romanee-Conti в Ла Таш

15:48 | 13.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин

Колекционерът на произведения на изкуството Джоел Малин е ангажирал аукционната къща Christie's International за продажбата на вина от избата му, в която се съхраняват 6000 бутилки, съобщава Bloomberg. Сред тях има водещи реколти от Бургундия, Бордо и долината Бека в Ливан.

80-годишният Малин, който е бивш данъчен адвокат, и съпругата му Шери са известни най-вече като колекционери на скулптури, включително творби на Ричард Сера и Андрю Голдсуърти. Те започват да колекционират скулптури през 1980-те ги и в момента са сред 200-те водещи колекционери в света.

Малин, който започва да купува вино преди повече от 30 години, планира да продаде общо 700 бутилки. Оценява колекцията си, включваща бутилки от Шато Латур в Бордо и Ла Таш в Бургунди, на около 200 000 долара или 286 долара за бутилка.

Според Малин най-ценните вина в търга са две каси от Domaine de la Romanee-Conti в Ла Таш. Той смята, че вината от 1986 и 1988 г. ще се продадат за по 2000-3000 долара за бутилка.

Един от редките експонати в колекцията е Chateau Musar Gaston Hochar - вино стил бордо от Ливан, чиято реколта от 1959 г. се продава за до 1790 долара за бутилка.

Част от вината ще бъдат продадени чрез двуседмичен онлайн търг, който започна тази седмица. Останалите ще бъдат пласирани на търг на живо, насрочен от Christie's за 11 октомври в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още