IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки лошата година австрийските вина пристигат на Grand Austrian Tasting

Осмото издание на дегустацията на чуждестранни вина ще се проведе на 19-и юни в София

16:19 | 09.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Въпреки трудната година за австрийските вина най-добрите сортове от тях ще се представят на осмото издание на Grand Austrian Tasting 2015 (GAT) - популярната дегустация на чуждестранни вина, която ще се проведе в София на 19-и юни, съобщават организаторите.

Събитието цели да популяризира австрийската винена култура в България и ще даде възможност на посетителите да дегустират повече от 50 вина от Бургенланд, Вайнфиртел, Карнунтум, Кремстал, Камптал, Щайермарк, както и лозята около Виена. Всички те ще бъдат представени от общо 16 изби.

Причината изминалата година да е тежка за винопроизводителите в цяла Европа се оказаха поройните дъждове и градушките. Те успяха да унищожат голяма част от лозовите масиви и повлияха на качеството на виното.

“Обикновено се казва, че виното се прави на лозето, но подобни години показват кой колко може в избата”, коментира неблагоприятния сезон Яна Петкова, организатор и един от създателите на Grand Austrian Tasting.

По време на събитието посетителите ще могат да опитат биодинамични и занаятчийски пенливи вина, както и да дегустират напитки от Австралия и Нова Зеландия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още