Бае Сю-Хюн похапва супа от сладки картофи и паста с буболечки. Те са част от рецептата.
"Нямам чувството, че ям насекоми“, коментира 18-годишната Бае, докато обядва с приятел в Papillon’s Kitchen, ресторант в Сеул, специализиран в приготвянето на храни с насекоми.
Това е защото насекомите в ястието ѝ са направени на прах, с който се приготвят паста и супа, пише Ройтерс.
Яденето на насекоми отдавна се е превърнало в нещо често срещано в голяма част от света, включително в Южна Корея, където варените какавиди на коприненaта пеперуда са популярно ястие.
Сега Южна Корея се стреми да към експанзия на своята индустрия с насекоми, като източник на печалба от земеделието, чрез насърчаване на консумацията в страната. По този начин държавата се присъединява към световната тенденция за все по-нарастващ интерес към насекомите като полезна и екологична храна.
За да направи това, правителството се опитва да накара хората да приемат нормално идеята за яденето на щурци и червеи, които са стрити на прах или хидролизирани, за да се извлекат масла и протеини, от които се приготвя храна – от сладоледи до наденички.
Ким Йънг Уок, главен изпълнителен директор на частната Корейска лаборатория за ядливи насекоми и собственик на Papillon’s Kitchen, твърди, че ключът към победата над скептичните клиенти, е представянето.


Над 20 автомобила спукаха гуми на родно шосе само за 24 часа
НОИ одобри Бюджет 2026
Опозицията не хареса и обновения проект на Бюджет 2026
Тръмп иска Европа да поеме основната тежест в НАТО
„Ангели на пътя“ със скандален сигнал за КАТ - Варна (СНИМКИ)
Сигурността на Израел се нуждае от по-малко оръжие и повече диалог
Възраждането на бойните кораби в Европа връща на мода британските корабостроители
Нобеловият лауреат за мир може да получи награда си лично, но рискува много
JPMorgan: Европа има „реален проблем”
Лидерите на Франция, Германия и Великобритания се срещат със Зеленски в понеделник
Кризата във VW зачеркна два основни модела
Десетте ветерана на европейските пазари
Кои китайски марки ще изчезнат от Eвропа?
Kia показа дизайна на бъдещето си
Toyota се завръща във Ф1
Проблемът със Закона за доброволчеството продължава да е голям
Симеонов: Тайничко и Борисов стиска палци на протеста
Защо Швеция може да построи модерна подводница, а Европа няма силен морски флот?
Рецептата Dnes: Запържени скариди със зеленчуци
Бургунди и бордо – най-актуалната тенденция за сезон есен-зима 2025