IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Могат ли съпрузите да правят съвместен бизнес?

За много двойки семейният живот се пренася и на работа, някои от тези тандеми се оказват и доста успешни

07:53 | 21.10.10 г.
Могат ли съпрузите да правят съвместен бизнес?

Казват, че бизнес с приятели не се прави, защото вероятността да развалите дружбата си е много голяма. Какво бихме казали за семейните начинания?

Естествено, зависи от куп фактори като идея, организация, кой от съпрузите в какво е добър, дали двамата се допълват и изпадат ли често в разногласия. От друга страна, как би се отразил съвместният им бизнес на личния живот – да не забравяме, че не всички биха издържали да прекарват цялото си свободно и работно време с един и същи човек.

Примерите обаче показват, че идеята за съвместен бизнес с половинката не изглежда толкова неразумна, поне що се отнася до опита на големите предприемачи като Сергей Брин, основателите на Flickr, Super Micro Computer, VMware и редица други, дръзнали да вкарат работата в дома си.

Примери за съвместен бизнес между съпруг и съпруга в IT сектора могат да бъдат видени на всяка крачка в бранша. Google например инвестира 3,9 млн. долара в биотехнологии в компанията на Ан Войчицки, съпруга на съоснователя на търсачката Сергей Брин, припомня Networkworld. Партньорствата обаче не винаги са успешни – неотдавна „брачен дует“ бе обвинен и арестуван заради кражба чрез шпионаж на 23 млн. долара от Cisco.

Да разгледаме обаче двойките, които не са попадали под ударите на закона за действията си и управляват известни или не толкова известни високотехнологични компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още