IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво представляват парочистачките?

С изключително ефективните устройства за почистване можете да обработите почти всяка част от дома

10:30 | 09.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимки: istockphoto.com
Снимки: istockphoto.com

Парочистачките са уреди, които работят на гореща пара, която лесно и бързо премахва дълбоки или повърхностни замърсяванията от подове, мебели и килими.
 
Тези устройства загряват водата до високи температури и по този начин произвеждат гореща пара. Тя разполага с ниско съдържание на вода и ниско налягане. Осигурява ефективно почистване на различни видове подови настилки, мебели, текстил.
 
Приложения и предимства

 
Парочистачките са подходящи за дезинфекциране на подовете, за възстановяване на блясъка на повърхности, за премахване на петна, за унищожаване на прах и акари от въздуха и др. 
 
Способността на парата да почиства се дължи на нейните топлинни функции. Тя се прилага върху различните повърхности чрез различни аксесоари и накрайници на устройството.
 
Парочистачките могат да се ползват без допълнителни почистващи препарати, което осигурява по-чист и здравословен въздух в помещенията. Често се използват за почистване в дома, офиса, магазина и други обществени или жилищни помещения.
 
Тези уреди позволяват лесна, бърза и удобна работа, гарантирайки отлични резултати. Работят с по-малко вода в сравнение с другите устройства за мокро почистване, освен това нямат нужда от добавяне на препарати и химикали.
 
Премахват излишните пари и лошата миризма от въздуха, което осигурява чиста и свежа атмосфера в дома. Елиминират миризмите от домашни любимци, също така унищожават всякакви микроби, вируси, мухъл. 
 
Видове

Ръчна парочистачка

Ръчните парочистачки имат удобен, практичен дизайн - лесни са за пренасяне и съхранение. Използват се за по-леки приложения. Подходящи са за дезинфекция и почистване на тапицерия, текстил, кухненски плотове и уреди. 
 
Подходящи са за почистване на труднодостъпни места - по ъгли, под различни мебели, зад пердета и завеси. Могат да се използват без проблем и за почистване на прозорци. Предлагат се на сравнително ниски цени.

Стийм моп/ парен моп

Парният моп е подходящ за бързо и ефективно почистване на различни подови настилки. Много често се използва за плочки. Парата, произведена в резервоара за вода се спуска към тапицираната подложка в долната част на мопа. Тази подложка попива и почиства мръсотията. 
 
Стийм мопът извлича нежеланите замърсявания от пода, като в същото време (с помощта на горещия въздух) убива повечето бактерии и микроби. Освен отличните резултати на почистване - този уред гарантира пълна дезинфекция в дома.
 
Парният моп обаче трябва да се използва върху повърхности без песъчинки или остатъчни твърди замърсявания. Препоръчва се върху третирания материал първо да се използва прахосмукачка. 

Цилиндрична парочистачка/ Парочистачка с контейнер

Тези уреди имат по-голям размер, за да могат да поберат големия си резервоар за вода. Контейнерът на цилиндричните парочистачки може да задържа много големи количества течност и така да гарантира удобно почистване на големи пространства без чести зареждания.
 
Парочистачката с контейнер често включва в комплекта си много различни видове аксесоари за различни повърхности и цели на работа. Тези уреди могат са се ползват за подове, кухненски плотове, мебели, текстил. 

Професионална парочистачка

Професионалните парочистачки са предназначени за работа по почистването в офиси, хотели, ресторанти, училища, болници и др. Те също се предлагат с множество аксесоари за широка гама от материали и повърхности.
 
Подходящи са за пълно почистване на подове, плотове, стени, рамки на различни мебели, матраци. Могат да свършат добра работа и върху кухненски уреди, тапицерия, плотове, плочки. По-скъпи са в сравнение с другите видове парочистачки.

Парочистачка за дреха

Тези уреди се използват за гладене на дрехи. Също както при работата с ютия - и те изискват по-висока температура. Този вид парочистачки обаче не се допират директно до самата тъкан. Единствено горещата пара се прилага към дрехата, а това предпазва материята от възможни изгаряния. 
 
Парочистачките за дреха са подходящи за всякакви видове тъкани - сатен, коприна, полиестер, трико. Леки са и по-удобни от ютиите. Нямат нужда и от много място за съхранение.

Парочистачките са изключително ефективни устройства за почистване. С тях можете да обработите почти всяка част от Вашия дом, като си гарантирате перфектни резултати и пълна дезинфекция.
 
Осигуряват отличен комфорт на работа, екологични са, могат да се съхраняват навсякъде. Има възможност да бъдат закупени от много места, защото придобиват все по-голяма популярност. 
 
Електронният магазин onlinemashini.bg е едно от местата, от които можете да си закупите качествена парочистачка на много изгодна цена. В сайта им ще откриете голямо разнообразие, както и множество артикули на промоция. С всяка поръчка получавате бързо обслужване, до 3 години гаранция на машината и безплатна доставка за стойност на заявката над 70 лв.

Последна актуализация: 12:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още
Финанси виж още