IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костадинов: Еврото не е просто платежно средство, а принцип на организация на финансовата система

Приемането на еврото означава фундаментална промяна на паричния режим с всички произтичащи от това последици

12:55 | 31.03.23 г.
ПЛАТЕН МАТЕРИАЛ ОТ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ “ВЪЗРАЖДАНЕ”
Снимка: Възраждане
Снимка: Възраждане

Правителствената пропаганда  се опитва да ни внуши, че приемането на еврото е нещо маловажно и по-скоро техническо, като заменянето на едни банкноти с други. Всъщност нещата не могат да бъдат по-далеч от истината.

Приемането на еврото означава фундаментална промяна на паричния режим с всички произтичащи от това последици за функциониране на финансовата система, а чрез нея и на цялостната икономика и нейните макропоказатели - растеж или не, заетост и безработица, доходи, инфлация, платежен баланс и прочие. Еврото не е просто платежно средство, а принцип на организация на финансовата система.

Влизайки в еврозоната, ние се отказваме завинаги от суверенитета си и то не само от финансовия, а от целия суверенитет, защото Европейската комисия чрез ЕЦБ ще може в рамките на часове да принуди всяко едно правителство да се подчини, като блокира междубанковите плащания.

По въпроса за суверенитета ще цитирам един от най-важните текстове от проекта за доклад на БНБ:

„От институционална гледна точка, при крайно извънредни ситуации с огромни икономически последици, българският парламент няма да има възможност да извърши налагащи се промени в паричния режим, а БНБ няма да има възможност да използва инструментите си за влияние върху монетарните условия в страната. В такива случаи страната ще трябва да разчита на наличността и ефективността на действащите в еврозоната механизми за управление на асиметрични икономически шокове.“

Нека да преведем на нормален, разбираем език израза „крайно извънредни ситуации с огромни икономически последици“. Това означава – икономическа катастрофа или война. Тоест, ако настъпи икономическа катастрофа, не криза, катастрофа, то нито БНБ, нито Парламентът ще могат да вземат каквито и да е мерки! Просто казано – Народното събрание се превръща в една бутафорна структура за имитиране на демокрация, а истинската власт ще премине в ръцете на европейските бюрократи и банкери.

Именно за това, подобно решение, от което зависи съдбата на България и българите за поколения напред, не бива да се оставя в ръцете на политиците! Решението  каква валута да ползваме и дали да запазим националната си свобода е решение, което засяга поколения българи и трябва да се вземе само след допитване до народа чрез референдум! Референдум за запазване на българския лев ще има!

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г.!

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Последна актуализация: 14:54 | 31.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още
Финанси виж още