IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai и LG Energy ще изграждат две фабрики за батерии в САЩ

И двете съоръжение ще се намират в Джорджия, до монтажния завод на Hyundai, и ще разполагат с годишен капацитет от по 35 гигаватчаса

10:51 | 28.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Hyundai Motor Co. и LG Energy Solution Ltd.  (LGES), които са базирани в Южна Корея, планират изграждането на два завода за батерии в САЩ, съобщава южнокорейската медия Dailian, цитирана от Ройтерс.

Всяко от планираните съоръжения ще има годишен производствен капацитет от около 35 гигаватчаса (ГВтч), което ще е достатъчно да покрие търсенето на 1 млн. електрически превозни средства, информира Dailian.

Според медийната публикация новите фабрики вероятно ще бъдат разположени в близост до електромобилния завод на Hyundai в Джорджия и ще помогнат на компанията да отговори на новите правила на САЩ за субсидиране на екологичните превозни средства.

Законът за намаляване на инфлацията в САЩ ще изисква от следващата година най-малко 40% от използваните в батериите метали да са добивани и обработвани в САЩ или в някои от техните търговски партньори, за да отговарят съответните превозни средства на регламента за данъчни облекчения. Делът на металите, добити и обработени във въпросните страни, ще нарасне постепенно до 80% през 2027 г.

Миналата година Hyundai Motor Group и LG Energy Solution заявиха, че ще създадат съвместно предприятие за батерии на стойност 1,1 млрд. долара в Индонезия.

Hyundai направи първа копка на своя електромобилен завод в Джорджия през октомври, като планира започне търговско производство през първата половина на 2025 г. Съоръжението ще произвежда 300 хил. автомобила.

Компанията си подсигури доставки на алуминий чрез договор с индонезийската металодобивна компания PT Adaro Minerals Indonesia. Съгласно споразумението Hyundai ще получава алуминий, произведен от дъщерното дружество на Adaro, PT Kalimantan Aluminium Industry, на ранен етап от производството, информира индонезийската компания.

Adaro Minerals е подразделение на втората по големина въгледобивна компания в Индонезия Adaro Energy.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 29.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още