IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen преговаря с Foxconn, докато търси фабрика за емблематичната марка Scout

Германците водят дискусии и с Magna Steyr, която планира да построи завод в САЩ

22:18 | 29.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Scout VW
Снимка: Scout VW

Германската автомобилна група Volkswagen AG преговаря с тайванската компания Foxconn относно евентуално партньорство за производство на автомобили за марката Scout, съобщава Automobilwoche, позовавайки се на източници, свързани с базирания в Волфсбург концерн.

През май Volkswagen заяви, че планира да възроди марката Scout, като създаде отделна, независима компания за производство на пикапи и SUV модели Scout от 2026 г., които ще бъдат проектирани и произвеждани в САЩ за американския пазар.

Foxconn, най-големият подизпълнител на Apple, който сглобява моделите iPhone, разширява бизнеса си с фокус върху електромобилите, надявайки се да си осигури 5% от пазара на електрически превозни средства 2025 г.

Volkswagen също води преговори с Magna Steyr, дъщерно дружество на Magna International, относно изграждане на завод в САЩ.

Scout е стара американска марка с голяма база от фенове. Шефът на бранда Скот Кео се стреми да започне производство на нови модели през 2026 г.

Едната възможност пред Scout е да работи съвместно с Magna, въпреки че съществува вариант компанията да заложи на завода на Volkswagen в Чатануга. Този план обаче противоречи на стремежа на Audi да разполага със самостоятелно производствено съоръжение в САЩ, където да изгражда своите електрически модели.

Очаква се първото превозно средство на Scout да бъде пикап, като марката ще залага на изцяло „американски модели“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 29.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още